05/20160
Mit lehet kezdeni egy csomó üres képviselőfánkkal?
Fotó: Krumpli Béla
Hát természetesen meg lehet tölteni. Nem csak az eredeti főzött krémmel, hanem mindenféle színessel. Édessel, sóssal.
Szuper mulatság, piknikre az egyik legjobb étel. Egy nagy tál üres fánkocska, körülötte rengeteg színes krém, és mindenki azzal eszi, amivel akarja. Télen a szobában, nyáron a szabadban.
Hozzávalók:
1-2 adag képviselőfánk
a zöldfűszeres sajtkrémhez:
1 doboz tejszínes krémsajt
1 csokor zöldfűszer, vagy több keveréke
A fűszert megmosom, apróra vágom, és összekeverem a sajtkrémmel.
a feketeribizli curdhöz:
30 dkg feketeribizli
5 tojás
20-22 dkg cukor
13 dkg vaj
csipetnyi só
A feketeribizlit botmixerrel pürésítem. Egy lábosba töltöm. A tojásokat enyhén felverem, hozzákeverem a ribizlihez, majd beleteszem a cukrot és a vajat is. Alacsony hőfokon, állandó keverés mellett, besűrítem.
további töltelékek:
édes:
- citromkrém
- maracujakrém
- bodzakrém
- vaníliakrém
sós:
- sültpaprikás csicseriborsó
- kacsarillette
- kakaós májpástétom
- hummusok: klasszikus, paradicsomos, wasabis, currys, céklás, sütőtökös
- mazsolás padlizsán
- zöldséges körözött
- fokhagymás gomba
- ukrán céklasalátával
- majonézes cukkini
- padlizsánkrém
- fűszeres karfiolkrém
- gombakrém
- fűszeres túrókrém
Ha tetszett a bejegyzés, kövess facebookon is!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.