12
04/20130
04/20130
Mazsolás padlizsán
Kép: Krumpli Béla |
Ezennel sikerült átlépnem magamon. Évekig szemeztem azokkal a receptekkel, amelyekben együtt volt a padlizsán és valamilyen édesség: méz, aszalt gyümölcs, stb. És eddig nem vitt rá a lélek, hogy olyat készítsek. A maximum ez a leves volt, amit imádok, de annak csak kiegészítője a narancs, és tovább nem mentem.
Most viszont új távlatok nyíltak meg előttem. A saláta zseniális, a padlizsán pedig mindenhez passzol. Imádom.
Most viszont új távlatok nyíltak meg előttem. A saláta zseniális, a padlizsán pedig mindenhez passzol. Imádom.
A padlizsán levét kinyomkodom, a 2 ek olajon megsütöm. Beleteszem a paradicsomos alapba, sózom, megszórom fehér borssal, a mentával és korianderrel. Néhány órára, de mégjobb, ha másnapig hűtőben tárolom, hogy az ízek összeérjenek.
Váncsa István receptje alapján.
A bejegyzés trackback címe:
https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr735593527
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.