04/20080
Tavaszi fűszeres túrókrém
Ezt a kencét kizárólag tavasszal szoktam készíteni, ugyanis a zöld fokhagyma ízének frissességét nem tudja kiváltani a már érett gerezdé. A Lehel piacon ilyenkor állítólag lehet kapni, én oda szinte egyáltalán nem járok. A Hunyadi téren viszont megbeszéltem egy árussal, hogy hozzon néhány szálat. Szerintem ez bárhol működik.
Hozzávalók:
20 dkg tehéntúró
2 evőkanál tejföl
3-4 szál zöld fokhagyma
egy csokor kapor
két kiskanál citromlé
só
A túrót villával összetörtem, elkevertem benne két nagy kanál tejfölt. Beleszórtam az apróra vágott fokhagymát és kaprot, sóval, citromlével ízesítettem. Hűtőbe teszem 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek, de frissen elkészítve is finom.
Friss kenyérre kenve a tavasz maga:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.