08
04/2011
0

Lemon curd



Fotó: Krumpli Béla

Sokáig idegenkedtem a lemon curdtől, megint a vaj miatt. Szerencsére ez is változott, az idei tél nagy slágere volt ez a citromos krém.

A leírásból nem lehet megspórolni a folyamatos keverést, de nem nagy ördöngösség ez: ha az ember türelmes, rászán egy kis figyelmet, pikk-pakk elkészül a krém, nem ugrik össze. Ugyanez vonatkozik szerintem minden tojásos főzött krémre. A titok csak annyi, hogy közben nem lehet se takarítani, de még csak mélyhűtőből valamit kikapni sem. Ha tojásos, főzött krémet készítünk, azt keverni kell. Folyamatosan.

Hozzávalók:

2 nagy citrom
3 tojás
20 dkg cukor
8,5 dkg vaj
csipetnyi só

Lereszelem a citromok héját, és a kifacsart lével együtt egy lábosba töltöm. A tojásokat enyhén felverem, hozzákeverem a citromléhez, majd beleteszem a cukrot és a vajat is. Alacsony hőfokon, állandó keverés mellett, besűrítem.

A recept Édesemen keresztül Gordon Ramsay-től származik.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr75593671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása