05
07/2008
0

Pissaladière

Maradt egy kevés gőzölt hal, amivel kezdeni kellett valamit. Csak egyszerű pizzát sütni túlságosan egyszerű lett volna, viszont ha azt pissaladière-nek hívják, már egészen más:)Merthogy ismét kéznél volt A francia konyha, és abban találtam. A könyvben ugyan szardella szerepel,…

04
07/2008
3

Paradicsomlében főtt zöldséges padlizsán

Ismét egy nagyon egyszerű, de számomra megunhatatlan egytálétel. Ezt is képes vagyok kikanalazni a fazékból, persze csakis akkor, ha nem vagyok nagyon fegyelmezett. Különben mielőtt lefordulnék a székről, mert annyit ettem, megálljt parancsolok magamnak.Van ennek valami nagyon…

03
07/2008
0

Turbolyaleves

Most írtam a kollektív-gasztroblogger-tudatról, vagyis arról, hogy néha nagyon egy időben, nagyon ugyanazt készítjük. Akkor is, ha nem leírt receptet követünk, hanem csak kitalálunk valamit. Közben Gabojszával is együtt gondolkodtunk. Például Wass Albertnek A funtineli…

02
07/2008
0

Emma jelentkezik!

Emma bizony régen hallatott magáról, de a képet elnézve, azt hiszem megérte várni majdnem egy hónapot. Egészen meglepődtem, amikor megláttam, mennyire jól helyezkedett, mennyire tudja, hogy mi áll neki jól. Hiszen ez a kék háttér remekül kiemeli Emma csinosságát, házának…

02
07/2008
0

Kecskesajtos, zöldpaszuly-krokett

A név most engem is kötelez, hiszen most van itt a friss zöldpaszuly ideje. A piacon nagy halmokban állt szombaton is, ráadásul találtam zöld zöldbabot (aha, ez így jól hangzik). Azonnal vásároltam belőle, azt ugyanis már korábban kitaláltam, hogy a muzsdéj mellé paszulyt (is)…

süti beállítások módosítása