04
07/2008
3

Paradicsomlében főtt zöldséges padlizsán




Ismét egy nagyon egyszerű, de számomra megunhatatlan egytálétel. Ezt is képes vagyok kikanalazni a fazékból, persze csakis akkor, ha nem vagyok nagyon fegyelmezett. Különben mielőtt lefordulnék a székről, mert annyit ettem, megálljt parancsolok magamnak.

Van ennek valami nagyon elegáns neve, de azt elfelejtettem, és hiába töröm már egy hete az fejem, nem jut eszembe.

A padlizsánt szeretem a legjobban az egészből, igyekszem minél nagyobbat belevágni. Mivel hajlamos lennék csak ezt kihalászni a többi zöldség közül, úgy eszem, hogy egy kanálnyi mindenmást követ - mintegy jutalmul - egy nagy padlizsándarab. Utolsó falatnak viszont szigorúan padlizsánt hagyok!



Hozzávalók:

hat kisebb újkrumpli
egy szál sárgarépa
egy szál petrezselyemgyökér
egy padlizsán
egy fej fokhagyma
egy erőspaprika
paradicsomlé (legalább egy fél liter, most sűrítményt hígítottam vízzel)


A krumplikat megmostam, kettévágtam, és egy lábos alját beborítottam velük. A répát, gyökeret karikára vágtam, és rátettem e krumplikra. A fokhagymát megpucoltam, a paprikát szintén karikára vágtam, és elszórtam a zöldségek között, rétegenként sóztam. A tetejére került a karikázott padlizsán. Felöntöttem annyi paradicsomlével, amennyi elfedte az egészet, és lassú tűzön, fedő alatt, puhára főztem.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr945593940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz 2008.07.04. 14:07:00

nagyon jol hangzik:)

H.

Anonymous 2011.04.05. 15:08:22

Ratatouille?

Mindennapi Manna 2011.04.06. 09:14:29

Az egy kicsit más.
süti beállítások módosítása