07/20083
Paradicsomlében főtt zöldséges padlizsán
Ismét egy nagyon egyszerű, de számomra megunhatatlan egytálétel. Ezt is képes vagyok kikanalazni a fazékból, persze csakis akkor, ha nem vagyok nagyon fegyelmezett. Különben mielőtt lefordulnék a székről, mert annyit ettem, megálljt parancsolok magamnak.
Van ennek valami nagyon elegáns neve, de azt elfelejtettem, és hiába töröm már egy hete az fejem, nem jut eszembe.
A padlizsánt szeretem a legjobban az egészből, igyekszem minél nagyobbat belevágni. Mivel hajlamos lennék csak ezt kihalászni a többi zöldség közül, úgy eszem, hogy egy kanálnyi mindenmást követ - mintegy jutalmul - egy nagy padlizsándarab. Utolsó falatnak viszont szigorúan padlizsánt hagyok!
Hozzávalók:
hat kisebb újkrumpli
egy szál sárgarépa
egy szál petrezselyemgyökér
egy padlizsán
egy fej fokhagyma
egy erőspaprika
paradicsomlé (legalább egy fél liter, most sűrítményt hígítottam vízzel)
só
A krumplikat megmostam, kettévágtam, és egy lábos alját beborítottam velük. A répát, gyökeret karikára vágtam, és rátettem e krumplikra. A fokhagymát megpucoltam, a paprikát szintén karikára vágtam, és elszórtam a zöldségek között, rétegenként sóztam. A tetejére került a karikázott padlizsán. Felöntöttem annyi paradicsomlével, amennyi elfedte az egészet, és lassú tűzön, fedő alatt, puhára főztem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Horasz 2008.07.04. 14:07:00
H.