Utolsó kommentek:

takacsveca93 2018.03.24. 22:34:52

Kevés hozzávaló és mégis csodálatos süti <3 :) Kipróbáltam és nagyon bejött a családnak! ráadásul nem kell rosszul éreznem magam, mert kicsit bűnöztem. Hozzávalókat egyébként mindig akciósan keresek! www.ujsagomat.hu/penny-market/

Bejegyzés: Citromos fotográfus szelet - szénhidrát csökkentett

élhetetlen 2018.02.09. 20:38:46

Hát igen, a hit csodákat tesz. Tudom, az Index címet nem a blogíró adja, de a „Dédanyáink is ilyet ettek még”, hát nem tudom. Már a dédanyáink idejében is voltak malmok, bevitték a búzát, hazahozták a lisztet és a korpát, és a korpát ették a malacok. De nem is ez a lényeg.
„csak attól, hogy nem eszem fehér lisztet, répacukrot és finomított olajat, szépen lefogytam. „. „Lisztes ételt jóval kevesebbet fogyasztunk. Kenyeret szinte soha. Ha sütök, akkor lisztmentes süteményeket készítek.”. Azért gondold át, hogy mitől is fogytál le. A teljes kiőrlésű liszttől? Nem cikizni akarlak, de teljes kiőrlésűből legfeljebb a biót szabadna megenni (azt is permetezhetik, csak mással), mert a vegyszerek, (ha az egészségügyi határértéken belül is), de a héjban rakódnak le. Ezért aggódok a gyerekekért is, akiket köteleznek a teljes kiőrlésű fogyasztására, és a közétkeztetésben sem a bióra költenek. Nézz utána, és a teljes kiőrlésűről térj át a Grahamra, ha már egészségeset akarsz enni. Benne van minden vitamin, a búza csíra is, csak egy réteget koptatnak le a héjból, azt a réteget, amit a külső hatások (gomba, gomba elleni vegyszer, stb.) értek. Csak ennyi.

Bejegyzés: Miért jó a teljes kiőrlésű kalács?

BrianZ 2018.01.14. 08:01:05

Egy dolog, az, hogy sok benne a nyomelem, de a búzát, a rozst, stb. azért kell hántolni, mert a tárolókban gomba betegség kerülhet rájuk - pl. a hírhedt híres anyarozs - annak pedig végzetes következményei lennének, ha mindenki erre térne vissza. A világ nagy és azért van viszonylag béke, mert az emberek már nem harcolnak a termőföldekért. Te szerencsére megteheted, mert van rá pénzed - de termeld meg magad, akkor bajban lennél.
Egyébként a legegészségesebb étrendje egyes afrikai éhező országoknak van.

Bejegyzés: Miért jó a teljes kiőrlésű kalács?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.01.11. 20:30:03

Ohohó, de jó, hogy rábukkantam, még utazás előtt :)

Bejegyzés: Amit mindenképpen meg kell kóstolnod Szicíliában

Rox 2018.01.10. 18:51:24

Tényleg finom. Köretnek, hasábburgonya helyett szoktam csinálni, gyufaszál nagyságúra felszeletelve, olajban megsütve. Karakteresebb ízű és finomabb, mint a szalmakrumpli, és azzal ellentétben minimális a szénhidráttartalma.

Bejegyzés: Karamellizált zellerkocka

tulapruton 2018.01.03. 18:54:34

Kösz a receptet. Kis módosításokkal megcsináltam (darálthússal, és jujuba, goji kihagyásával, helyette feketebors). Finom lett. A reszelt zeller - hús párosítás egész jó, magamtól nem jutott volna eszembe. :-)

Bejegyzés: Hússal töltött lepény sok órás utazáshoz

Emma Nagy 2017.11.23. 14:33:42

Bár tudnék itt Szegeden hozzájutni! Néha akad süllő, minden szökőévben, de kecsegét 40 éve nem láttam! Pedig itt a Tisza, néhány halgazdaság is akad, de csak ponty, busa, kárász, afrikai harcsa, (ami nekünk nem jött be, pedig nagy halevők vagyunk, és a tengeri cuccokat is szeretjük) néha szürkeharcsa, vagy törpeharcsa. Azért szeretnék valamelyikhez hozzájutni, mert az unokáknak nem adhatok szálkásat. Na meg ez az első karácsonyuk nálam, mert a kisebbik már utazóképes.Szeretik a halat, Hollandiában lehet dúskálni mindenben, és a legjobb halak sem kerülnek többe, mint itthon. Nem beszélve a rákról, ami feleannyiba kerül, mint itthon, és nem nagyítóval kell keresni.

Bejegyzés: Kecsege szegfűgombával és petrezselymes vajjal

leopolderika 2017.11.20. 11:00:19

@midnightcoder2: uncsi, amikor a népességrobbanással jönnek olyan esetben az emberek, amikor nekik is tenniük lehetne valamit. A kettő nem zárja ki egymást, sőt! A világ egy részén sok a gyerek, a másik részén meg belefulladnak a nejlonokba. Egyik sincs rendben.

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

leopolderika 2017.11.20. 10:58:07

@J.W. Booth: de jó, hogy te is mindenhova viszel magaddal dobozokat, abba méreted a húst, az apróbb cuccokat is! Mindig van nálad pár vászonszatyor, és téged soha nem lehet zavarba hozni. Milyen jó! :D :D :D Nekem van pár ismerősöm, aki egyelőre nem annyira környezettudatos mint például te is, meg az a sok ember. A tapasztalatom az, hogy az ehhez hasonló bejegyzések még mindig jól jönnek.

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

leopolderika 2017.11.20. 10:53:25

@Duplaxiii: nagyon kedves vagy, de sajnos már nem vagyok Y generáció:) Nem gondolom, h a bejegyzés kinyilatkoztatás. Magamról írtam, dehát sokkal klasszabb háborogni, mint elolvasni egy posztot. Ugye? Azon kívül hiába ordítasz, ez az én blogom, és ameddig ilyen kommenteket írnak, mint amilyen a tied is, kénytelen vagyok megszűrni :) Remélem, megértesz :D

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

midnightcoder2 2017.11.20. 10:49:30

Esetleg ha a népességrobbanást meg lehetne állítani a fejlődő országokban, azzal picit többet lehetne tenni mint ha senki sem venne nejlonzacskót.

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

J.W. Booth 2017.11.20. 10:49:18

Bocs, de nagyon sok embernek ez már nem extra.

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

Duplaxiii 2017.11.20. 10:49:12

Én imádom a cenzúrázó Y generációs aktivistákat!
Miért is lenne kíváncs mások véleményére.
Kinyilatkoztatni! Az ma a menő.
KAPCSOLD KI A KOMMENTELÉST!
Vagy ne cenzúrázz!

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

Jossarian 2017.11.20. 10:48:58

En is ovom a kornyezetet, minden muanyaghulladekot eltuzelek. Hadd ne szennyezze az oceanokat

Bejegyzés: Egy hónap nejlonzacskó és nejlonszatyor nélkül. Lehetetlen?

Csaba121 2017.11.19. 05:44:09

Gyorsan kipróbáltam és tényleg NAGYON jó lett, és még koriander nem is volt itthon - pedig tudom, ez a legfőbb alkotórésze a belga apátsági söröknek...

Bejegyzés: Citromos, gyömbéres csirkemáj

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2017.08.16. 09:38:26

A churut az fenomenális fűszer! Közel 5 éve ismertem meg Süllőcske blogtárs jóvoltából. Érdekes volt olvasni a cikket, különösen, hogy már nagyon fogytán van az anyag - tán egy fél kúpocskám van még 2013-ból.
Ha érdekel a mi tapasztalatunk, két posztunk is foglalkozik vele:
blogkocsma.blog.hu/2013/06/10/angazsdabur_i és
blogkocsma.blog.hu/2013/08/02/a_churut_recept_utoelete

Bejegyzés: Ettetek már churutot?

Lucifer Morningstar 2017.04.16. 08:55:04

Ez még mindig csak serpenyőben sült kenyértészta laposra taposva.
A "kőt palacsinta" nyers állaga ugyanolyan mint a sima palié, merőkanálból kell adagolni, nem deszkán nyújtani.

Bejegyzés: Nagymama vastag palacsintája - rekonstruáltuk a receptet!
süti beállítások módosítása