31
10/2008
1

Vendégek a Paszulyon: kagylószezon Brüsszelben

Kitaláltam, hogy virtuális vendégeket hívok a Paszulyra. Barátokat, ismerősöket, akiktől annyit kérek pusztán, osszák meg velem és az olvasókkal valamilyen gasztro-élményüket, vagy gondolatukat. Írásban vagy fotóban.A meghívót kiküldtem, és az első vállalkozó meg is…

30
10/2008
0

Körtés paszternák

Az utolsó paszternákokból készült. Bár viszonylag korán érkeztem a piacra, ha Terike nem teszi félre, már nem kaptam volna. Jól meg kellett fontolnom, mit is készítek belőle. A múltkori siker után rengeteg ötlet keringett a fejemben, meg szereztem néhány receptet is. Végül…

29
10/2008
3

Hétdolog

Ottis gurította felém. Be kell linkelnem őt, világgá kell kürtölnöm a hét dolgot, tovább kell gurítanom, és szólnom kell az érintetteknek.Hétdologmagamrólamigondolkodásnélküljuteszembe:1. Imádok gyalogolni, lételemem a gyaloglás. Amikor nem találom a helyem, először…

29
10/2008
0

Fahéjas szilváslepény

Ki kellett próbálnom, és nagyszerűen működik! Mármint a csirkemájas lepény tésztája édes töltelékkel. Ezúttal a szilva nyert, de ez valóban minden gyümölccsel finom lehet, maradékból, túlérettből is.Egy dologgal kell számolni: forrón nem lehet szeletelni, olyankor a teteje…

28
10/2008
0

Nyúlcomb kapormaggal, citromhéjjal pácolva

Anyukám a mai napig meg van győződve, hogy MI. jobban főz, mint ő, szerintem ez nem igaz. Minden esetre sok finomat ettünk M-éknél, de nyilván sok olyan van, amit ők emlegetnek úgy, mint az anyukám süteménye, húsa. stb.M-éket nagyon régen ismerjük. Talán abban az évben, amikor…

süti beállítások módosítása