10/20080
Körtés paszternák
Az utolsó paszternákokból készült. Bár viszonylag korán érkeztem a piacra, ha Terike nem teszi félre, már nem kaptam volna.
Jól meg kellett fontolnom, mit is készítek belőle. A múltkori siker után rengeteg ötlet keringett a fejemben, meg szereztem néhány receptet is. Végül szétnéztem a hűtőben, és amikről úgy gondoltam, hogy jól kiegészítik, azokból készült egy igen finom köret. Én magában ettem, Krmplnak sütöttem mellé egy pulykacombot.
Hozzávalók:
három közepes méretű paszternák
három körte
kb. hét dekányi márványsajt
2,5 dl tejszín
öt deka vaj
chilipehely (ízlés szerint)
egy csokor petrezselyemzöld
só
A paszternákot megpucoltam, és a felforrósított vajon majdnem puhára pároltam. Ráöntöttem a tejszínt, belemorzsoltam a sajtot, sóztam, és készre főztem. A körtéket, amelyek puhák voltak, valamint a petrezselyemzöldet a végén tettem bele, és két percig kevergettem még. Megszórtam csilipehellyel, és tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.