30
10/2008
0

Körtés paszternák




Az utolsó paszternákokból készült. Bár viszonylag korán érkeztem a piacra, ha Terike nem teszi félre, már nem kaptam volna.

Jól meg kellett fontolnom, mit is készítek belőle. A múltkori siker után rengeteg ötlet keringett a fejemben, meg szereztem néhány receptet is. Végül szétnéztem a hűtőben, és amikről úgy gondoltam, hogy jól kiegészítik, azokból készült egy igen finom köret. Én magában ettem, Krmplnak sütöttem mellé egy pulykacombot.

Hozzávalók:

három közepes méretű paszternák
három körte
kb. hét dekányi márványsajt
2,5 dl tejszín
öt deka vaj
chilipehely (ízlés szerint)
egy csokor petrezselyemzöld


A paszternákot megpucoltam, és a felforrósított vajon majdnem puhára pároltam. Ráöntöttem a tejszínt, belemorzsoltam a sajtot, sóztam, és készre főztem. A körtéket, amelyek puhák voltak, valamint a petrezselyemzöldet a végén tettem bele, és két percig kevergettem még. Megszórtam csilipehellyel, és tálaltam.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr995593871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása