12
06/2016
komment

Ez durva: karamellás, chilis brownie

  Abban megegyezhetünk, hogy a legcsokisabb, gyalogosan legkönnyebben szállítható sütemény a brownie. Márpedig nálunk akkor kerek bármi, ha van mellé csokoládés sütemény.

12
06/2016
komment

Nagyanyáink hagyatéka: fecskefészek

Vannak a gyerekkori barátságok, amelyek egyre jobban felértékelődnek, és amelyből nekem három is megvan még, iszonyú mázlista vagyok. Van kettő barátosném, akiket akkor ismertem meg, amikor iskolába mentem. És van egy másik, akit kicsit később, de az is olyan régen volt már, hogy tulajdonképpen az a…

12
06/2016
0

Piknikre békaszájat, mi mást?! - egy alaptészta, ezerféle töltelék

Nincs autónk. Ez a mindennapjainkat szinte egyáltalán nem befolyásolja, megoldjuk másképp. Most is mindössze azért írtam le, mert ha utazunk, a mentesség némi praktikussággal társul. Amikor hosszabb útra indulunk, mindenképp. Figyelünk, mit és mibe csomagolunk, mennyi cuccot viszünk magunkkal.

10
06/2016
komment

Három trükk, és mindenki imádni fogja a tökfőzeléked

Az első roppant egyszerű, alaplével kell főzni. Én zöldségalaplevet használok, azt szoktam nagy mennyiségben főzni, fél literenként lefagyasztom. Ha SOS kell, levágom a pillepalackot, fedő alatt nagyjából 10 perc alatt kiolvad. Amúgy este előveszem, reggel főzök.

08
06/2016
1

Csak kényelmesen: falusi pite - cottage pie

Létezik az angolban a „comfort food” kategória, amely, ahogy a neve is mutatja, a „kényelmes” ételek gyűjtőneve. Kényelem alatt értjük, hogy korábban el lehet készíteni, majd csak sütni kell, gyorsan össze lehet dobni, majd sülhet magában, nem kell foglalkozni vele. Sok emberre lehet elegendő…

süti beállítások módosítása