29
04/2016
0

A csokitorta!!!

Fotó: Krumpli Béla Sok-sok évig csak bizalmatlanul nézegettem az ehhez hasonló csokoládétortákat. Az volt az érzésem, hogy túl sok a (természetesen száraz) piskóta, kevés a krém, pfujj. Nyilván, gyerekkori frusztrációim akadályoztak meg az új megtapasztalásában, pedig igazán nem ettünk gyakran…

27
04/2016
3

A világ legjobb ukrán céklasalátája

ehet, hogy hihetetlen, de én még mindig nem vásároltam bolti majonézt. Soha. Körülbelül rövidebb idő elkészíteni, mint leszaladni a ház aljában lévő boltba. És az ecetes tormát is magunk készítjük, igaz, ebben nagy segítség Lord Kenwood, nélküle nem menne. Annyira zokognék ugyanis, hogy nem látnám a…

26
04/2016
7

Történetek az múlt század konyháiból

1913: Székből ma is készül konyha. A falon logó kuglófformát elfogadnám, de minden bizonnyal elbűvölnének a kislány játék edényei is (Forrás) Remélem, a Paszuly olvasói között is szép számmal akadnak olyanok, akik szeretnek belesni mások lakásába. Én nagyon, és vannak ismerőseim,akik szintén. Nem…

25
04/2016
0

Csokoládés sült madártej

Több neve van, szokták intelligens krémesként is emlegetni. Számomra a sült a madártej a legkedvesebb, meg a legtöbb igazságtartalma is ennek van. Ezt nevezhetitek földhözragadtságnak, de a krémes nálunk mást jelent, és ha jót akartok enni,maradjatok a nagymama receptjénél, mindenki jobban jár, én…

25
04/2016
2

Hol a csodában van Kő-hegy, és mi van ott?

Ha már nem kertvárosban lakunk, hanem egy magas bérházban, ahol az udvar is ki van rakva kockakővel, kénytelenek vagyunk gyakran kirándulni. Nekem muszáj viszonylag rendszeres időközként sok zöldet látnom, földet éreznem és madárfüttyöt hallanom, különben sokat veszítek a kedvességemből.

süti beállítások módosítása