25
04/2016
0

Csokoládés sült madártej

sultmadartej.jpg

Több neve van, szokták intelligens krémesként is emlegetni. Számomra a sült a madártej a legkedvesebb, meg a legtöbb igazságtartalma is ennek van. Ezt nevezhetitek földhözragadtságnak, de a krémes nálunk mást jelent, és ha jót akartok enni,maradjatok a nagymama receptjénél, mindenki jobban jár, én szóltam.

Most csokoládésat sütöttem, kevés tonkababbal ízesítettem. Csak azért, hogy kiderüljön: a legegyszerűbb, leghétköznapibb süteményeket is fel lehet dobni egy kis fűszerrel, csellel, furmánnyal. Legközelebb mentával próbálom ki.

Viszonylag nagy, és mélyebb tepsibe süssétek, nekem egy IKEÁS tűzálló üveg formám van. Nem találom a honlapon, simán lehet, hogy kivonták a forgalomból. Mint ahogy az is, hogy nem találom, nagyon vágyom rá, hogy a keresőjük is olyan felhasználóbarát legyen, mint az általuk forgalmazott termékek.

A nyers tészta gyakorlatilag folyékony, ne ijedjetek meg, annak pont olyannak kell lennie. Hogy mire megsül, kellően krémes legyen, és ne "szalonnás".

Hozzávalók:

8 tojás
30 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
25 dkg vaj
13 dkg liszt
8 dkg kakaó
1 tk só
1 liter tej

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat megolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sóval. A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, majd beledolgozzuk a vajat is. Hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, és simára keverjük a tejjel. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a maradék cukorral. Óvatosan hozzákeverjük a tejes masszához. Egy tepsit kivajazunk és megszórunk kakaóval. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Félidőben - ha szükséges - letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

Hidegen szeleteljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr228661742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása