07
10/2011
1

A Paszuly Mindszent Havi mulatságra utazik

Fotó: Krumpli Béla

Egy napra Bodrogkeresztúrra költözik a Paszuly, és borecetes finomságokat kínálok a látogatóknak az Ecetház udvarán. Lesz fűszeres, mézes ecetben marinált szőlő mádi sajttal és kenyérrel, kacsarillette áfonyás, tormás ecetes mártással, furmintecetes padlizsánkrém, sült fokhagymás vinaigrette bazsalikomos, paradicsomos kenyérrel és aszúecetes sült birsalma. Közvetlenül mellettem lesz a Pántlikás kertészet, és a szomszédban árul a mádi sajtos, Sanyi.

A Tokaji borvidékhez tartozó település ünnepén bemutatkoznak a helyi borászok és kézművesek, zenészek és képzőművészek. Az érdeklődök megnézhetik, hogyan kell szedni az aszúszőlőt, hogyan készülnek a házi sajtok és betekinthetnek a borecet készítés fortélyaiba is, illetve borecetekkel készülő finomságokat is kóstolhatnak. Bejárhatják a falut és a környező szőlőhegyeket lovas kocsin, tehetnek egy sétakört a Magyar Motor Múzeum veterán motorjain, vagy - sétahajózás keretében - megnézhetik Keresztúrt a Bodrog felől. Délután fellép Szarka Gyula (Ghymes), este táncház várja az érdeklődőket.

A rendezvény központi helye a Fesztivál utca, ahonnan az összes helyszín gyalog is könnyen megközelíthető. A felnőtteknek szóló programokat számos gyerekprogram egészíti ki.

A szervezők gondoltak a másnapra is, a "Kutyaharapást szőrével" keretében a pincék vasárnap, 9-én is nyitva tartanak, kóstolóval és kedvezményes vásárlási lehetőséggel várják azokat, akik a szombat éjszakát is Bodrogkeresztúron töltik.

Kóstoltat a Bott Pince, Füleky, Dereszla, Patricius, Puklus, Tokaj Nobilis, Breitehbach és a Bodrog Borműhely.

Részletes program itt.

Szeretettel várunk mindenkit!

Címkék: utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1005593619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chilii 2011.10.07. 19:22:36

Vonattal megyünk, remélem kacsa marad nekem :)
süti beállítások módosítása