02/20094
Kapribogyós sült fokhagyma
Gyors, egyszerű, és nagggggyon finom. Állítólag jönnek még hidegek, kell valami, ami tartja a lelket az emberben. Nem csak a sütő melegéről beszélek, hanem az illatról is, ami a lakást elárasztja.
Szerintem, ha vendégeket várunk, akkor is nyugodtan be lehet vállalni. Akár csak ezt önmagában. Pillanatokon belül elő lehet készíteni, utána pedig jó mulatság, ahogy mindenki mártogatja a kenyerét a fűszeres olajba, miközben egyenként vetkőzteti a fokhagymáját. Biztosan lesz miről beszélgetni:)
Friss kenyérrel tökéletes!
Hozzávalók:
személyenként egy-két fej fokhagyma
egy kis üveg nagy szemű kapribogyó
néhány szál kakukkfű
fél-egy deci olívaolaj
só
A fokhagymák tetejét levágom, a vágott felükkel lefele beteszem egy tűzálló tálba, amibe beleöntöm az olajat. A kapribogyót lecsöpögtetem, a fokhagymák közé szórom, beleteszem a kakukkfüvet, sózom. Fóliával lefedem, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt puhára sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
"saját levében" 2009.02.10. 15:49:00
Mindennapi Manna 2009.02.10. 20:45:00
sedith 2009.02.11. 10:22:00
Edith