10
02/2009
4

Kapribogyós sült fokhagyma




Gyors, egyszerű, és nagggggyon finom. Állítólag jönnek még hidegek, kell valami, ami tartja a lelket az emberben. Nem csak a sütő melegéről beszélek, hanem az illatról is, ami a lakást elárasztja.

Szerintem, ha vendégeket várunk, akkor is nyugodtan be lehet vállalni. Akár csak ezt önmagában. Pillanatokon belül elő lehet készíteni, utána pedig jó mulatság, ahogy mindenki mártogatja a kenyerét a fűszeres olajba, miközben egyenként vetkőzteti a fokhagymáját. Biztosan lesz miről beszélgetni:)

Friss kenyérrel tökéletes!



Hozzávalók:

személyenként egy-két fej fokhagyma
egy kis üveg nagy szemű kapribogyó
néhány szál kakukkfű
fél-egy deci olívaolaj


A fokhagymák tetejét levágom, a vágott felükkel lefele beteszem egy tűzálló tálba, amibe beleöntöm az olajat. A kapribogyót lecsöpögtetem, a fokhagymák közé szórom, beleteszem a kakukkfüvet, sózom. Fóliával lefedem, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt puhára sütöm.

Címkék: reggeli-vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr355593821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"saját levében" 2009.02.10. 15:49:00

Ügyesen kikeverted a színeket!

Mindennapi Manna 2009.02.10. 20:45:00

Keveredtek azok maguktól:)

sedith 2009.02.11. 10:22:00

Szia, nézz be hozzám, vár egy játék! :)
Edith

Anonymous 2012.04.24. 05:50:17

Nem kell a fokhagymát "vetkőztetni" csak ki kell nyomni az öltözékéből. Ha meg van sütve akkor kijön mint a fogkrém.
süti beállítások módosítása