19
01/2011
5

Rókagombás kacsarillette - elegáns újrahasznosítás


Rókagombás kacsarilette
Fotó: Krumpli Béla

Muszáj figyelnem arra, hogy a télire eltett dolgokat is felhasználjam, különben júliusban is tavalyi lecsót eszünk majd. Van például egy csomó rókagombánk, tavaly szedtük. Meg maradt kacsamell karácsonyról, a fagyasztóban várt sorára. És nagyon régen nem készítettem rillettet, hát így találkozott a rókagomba a kacsamellel. Szerencsés találkozás volt!

A rillette nem teljesen úgy készült, ahogy azt az eredeti receptben lejegyezték, hiszen a kacsamellet már korábban megsütöttem. Ennyi idő alatt azonban a nyers kacsamell is megsült volna.

PS: Nem ígérek semmit, de van remény, hogy a Paszuly életre kel. Vagy átmegy ételfotóblogba, mert ételfotónk nagyon sok van:)

Hozzávalók:

fél (sült) kacsamell
egy bögrényi párolt rókagomba (egy bögre=250 ml)
egy dl kacsazsír
kis csokornyi kakukkfű
2 dl száraz fehérbor

frissen őrölt bors

A kacsamellet felszeletelem, és a gombával együtt a forró kacsazsírba teszem. 15-20 percig időnként megkevergetve pirítom, majd felöntöm a borral, beleteszem a kakukkfüvet, sózom, és lassú tűzön kb. másfél-két órán keresztül főzöm fedő alatt. Ha elfőtt a bor, a húst apró darabokra vágom, a gombát aprítógépem összevágom. A kakukkfüvet eldobom, összekeverem a húst és a gombát a zsírral, amiben sült. Ha kell sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Friss kenyérrel tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr75593687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2011.01.20. 11:38:14

1.Már reklamálni akartam, hogy túl nagy a csend a blog környékén!
2.Kárpótlásként itt ez jó kis recept, nálunk is minden adva van riletthez, ill. csak sima sült hús és a rókagomba.Köszi az ötletet!Szia.

Mindennapi Manna 2011.01.20. 11:55:41

:)

Petrezselyem 2011.01.25. 23:35:50

Szia kaptál tőlem valamit! Nézz be hozzám!:-)

Judit 2011.02.02. 19:17:09

Elkészítettem és nagyon finom lett,a család minden tagjának ízlik!
( Csak ne lenne annyira szénhidrátban gazdag:))

Mindennapi Manna 2011.02.03. 12:13:53

Annyira örülök, Judit! Úgysem ezt eszünk minden nap:)
süti beállítások módosítása