01/20115
Rókagombás kacsarillette - elegáns újrahasznosítás
Fotó: Krumpli Béla
Muszáj figyelnem arra, hogy a télire eltett dolgokat is felhasználjam, különben júliusban is tavalyi lecsót eszünk majd. Van például egy csomó rókagombánk, tavaly szedtük. Meg maradt kacsamell karácsonyról, a fagyasztóban várt sorára. És nagyon régen nem készítettem rillettet, hát így találkozott a rókagomba a kacsamellel. Szerencsés találkozás volt!
A rillette nem teljesen úgy készült, ahogy azt az eredeti receptben lejegyezték, hiszen a kacsamellet már korábban megsütöttem. Ennyi idő alatt azonban a nyers kacsamell is megsült volna.
PS: Nem ígérek semmit, de van remény, hogy a Paszuly életre kel. Vagy átmegy ételfotóblogba, mert ételfotónk nagyon sok van:)
Hozzávalók:
fél (sült) kacsamell
egy bögrényi párolt rókagomba (egy bögre=250 ml)
egy dl kacsazsír
kis csokornyi kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
só
frissen őrölt bors
A kacsamellet felszeletelem, és a gombával együtt a forró kacsazsírba teszem. 15-20 percig időnként megkevergetve pirítom, majd felöntöm a borral, beleteszem a kakukkfüvet, sózom, és lassú tűzön kb. másfél-két órán keresztül főzöm fedő alatt. Ha elfőtt a bor, a húst apró darabokra vágom, a gombát aprítógépem összevágom. A kakukkfüvet eldobom, összekeverem a húst és a gombát a zsírral, amiben sült. Ha kell sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Friss kenyérrel tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Judit 2011.01.20. 11:38:14
2.Kárpótlásként itt ez jó kis recept, nálunk is minden adva van riletthez, ill. csak sima sült hús és a rókagomba.Köszi az ötletet!Szia.
Mindennapi Manna 2011.01.20. 11:55:41
Petrezselyem 2011.01.25. 23:35:50
Judit 2011.02.02. 19:17:09
( Csak ne lenne annyira szénhidrátban gazdag:))