29
06/2008
3

Tanulok folyamatosan

Paszulyt pucolok, nézem a bagettes videót, miközben hűl a torta:)Van olyan, hogy pont akkor nem tudok írni, amikor nagyon szeretnék. Dehát egyrészt dolgozom, másrészt focit nézek, és éjfél után, amikor már tényleg mindent megbeszéltünk, nincs erőm fent maradni, és blogolni. A…

25
06/2008
1

Pestos paszuly: könnyű, nyári

Ezen a héten déltől dolgozom, így délelőttönként volt időm ebédet készíteni. A hűtőben bőven találtam alapanyagot, olyan ugyanis nincs, hogy szombaton ne vásároljam túl magam. Mert ha valami szép, annak nem tudok ellenállni. Azonnal látom elkészült állapotában, és teljesen…

25
06/2008
3

Befőzés éjszaka egykor

Na jó, csak tíz óra volt, és körülbelül 28 fok, amit sikeresen feltornásztam 32-re. A sütő meg a tűzhely egyszerre melegített. Élni tudni kell. A meggyet meg akkor kell befőzni, amikor van.Gyerekkoromban a lekvár befőzése egész napos munkának számított. Nagyszüleim hajnalban…

24
06/2008
0

Tésztába bújtatott zöldborsó

Úgy is szoktam főzni, hogy látok/hallok valamit, ami megtetszik, és akkor nekem azt feltétlenül el kell készítenem.Így jártam ezzel a borsós tésztával. Semmi másra nem emlékeztem, csak arra, ahogy Györgyi barátosném mondja, hogy olyan tésztát szokott főzni, amibe bele tudnak…

23
06/2008
6

Csokoládés meggytorta Donna Hay után szabadon

Sokszor megesik velem, hogy egy ízt kívánok meg, és ehhez keresek receptet. Most napok óta a karamelles meggy ízét éreztem, majd eszembe jutott, hogy az Ízvarázsban van egy ahhoz hasonló körtetorta, amit most kerestem. Kinyitottam a könyvet, megnéztem a hozzávalókat, minden volt…

süti beállítások módosítása