06/20080
Tésztába bújtatott zöldborsó
Úgy is szoktam főzni, hogy látok/hallok valamit, ami megtetszik, és akkor nekem azt feltétlenül el kell készítenem.
Így jártam ezzel a borsós tésztával. Semmi másra nem emlékeztem, csak arra, ahogy Györgyi barátosném mondja, hogy olyan tésztát szokott főzni, amibe bele tudnak bújni a borsószemek. Hát ez annyira kedves, hogy december óta emiatt vártam a friss borsót. Mert azt is hozzáképzeltem, hogy kizárólag frissből készíthetem el.
A borsót Krmpl fejtette, és amikor lefotóztam, mondta, hogy ezt mindenkinek mutassam meg, mert senki nem hiszi el, hogy konyhai munkát is szokott végezni. Pedig szokott, ezt én tanúsíthatom.
Hozzávalók:
negyed kiló zöldborsó (héjastól volt ennyi)
két deci tejszín
7 dkg márványsajt
5 nagy bazsalikomlevél
két evőkanál vaj
parmezán
valamilyen nagyobb lyukú tészta
A megtisztított borsót a vajban néhány percig pároltam, majd hozzáöntöttem a tejszínt, belemorzsoltam a sajtot. Két percig főztem, megszórtam az apróra vágott bazsalikommal. A sajt elég sós volt, nem kellett megsóznom.
A tésztát sós vízben megfőztem, leszűrtem, és összekevertem a tejszínes borsóval, majd a parmezánból zöldségpucolóval forgácsokat vágtam rá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.