20
07/2015
0

Tárkonyos, zöldborsós krumpli - a saláta főzelékesítése

11758858_922423754497449_2074226668_n.jpgFotó: Krumpli Béla

Egy spanyol saláta ihlette ezt a főzeléket, a Casa Moroban így készítik az egyik kedvenc spanyol tapast, az ensaladilla rusa-t. Aminek a "háztartási" változata nagyon hasonlít a mi franciasalátánkhoz, ami megint csak azt bizonyítja, hogy ezen a világon minden mindennel összefügg.

Nálunk idén ez a főzelék lett a sláger. Borsószezonban frissből készül természetesen, de ebben pont az a jó, hogy gyakorlatilag egész évben, bármikor megfőzhető, hiszen fagyasztott zöldborsóból is finom.

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli
20 dkg zöldborsó
1 hagyma
ecetes tárkony, vagy friss francia tárkony és borecet ízlés szerint
0,5 l alaplé
3 ek olívaolaj


A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, a hagymát apróra. A hagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, rádobjuk a krumpli, felöntjük az alaplével, sózzuk, és majdnem puhára főzzük. Ekkor beletesszük a zöldborsót, és készre főzzük. Apróra vágott ecetes tárkonnyal, vagy ecettel és tárkonnyal ízesítjük, és tálaljuk. Másnap, amikorra az ízek összeérnek, még finomabb.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr477641008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása