11
08/2011
2

Bárányos sóskaleves

Fotó: Krumpli Béla Azon gondolkodtam, hogyan adjam meg a sóska mennyiségét. Aztán rájöttem, hogy régen, a kolozsvári piacokon nem lehetett kilóra vásárolni a sóskát. Majd eszembe jutott, hogy a sóskának külön "mérőeszköze" volt: egy kb húsz cm átmérőjű, lapos kosárka.…

10
08/2011
0

Tourte de blettes - édes mángoldtorta

Fotó: Krumpli Béla Szögezzük le, ez desszert: a nizzai édességek közül az egyik legmenőbb. Szoktam azzal szórakozni, hogy elkészítem a képzeletbeli cukrászdám "süteménylapját". De az is sűrűn eszembe jut, hogy nem is cukrászdát nyitnék, hanem inkább egy olyan helyet, ahol…

09
08/2011
0

Caponata: szicíliai padlizsánsaláta

Fotó: Krumpli Béla Szicíliai specialitás, melynek számtalan változata van. Padlizsánt, paradicsomot és szárzellert általában tesznek bele. Ezen felül mindenki úgy, és azzal ízesíti, amivel akarja. Keverhetünk bele olajbogyót, kapribogyót, tonhalat, szardellát, tenger…

08
08/2011
0

Mézes, szójaszószos csirkeszárnyak

Fotó: Krumpli BélaEgyre kevesebb ételt vásárolok meg azzal a felkiáltással, hogy jó lesz majd valamire. Ha nincs konkrét tervem, aqz esetek többségében már nem veszem meg, bármennyire is legyen szép, jó, csalogató. Ugyanis például azért nem sikerült még fagyit gyártanom idén…

süti beállítások módosítása