08
08/2011
0

Mézes, szójaszószos csirkeszárnyak


Fotó: Krumpli Béla

Egyre kevesebb ételt vásárolok meg azzal a felkiáltással, hogy jó lesz majd valamire. Ha nincs konkrét tervem, aqz esetek többségében már nem veszem meg, bármennyire is legyen szép, jó, csalogató. Ugyanis például azért nem sikerült még fagyit gyártanom idén nyáron, mert nem volt hely mélyhűtőben a gépnek. Mindenfélével megtömöm, meg becsúsznak ilyen-olyan dolgok, és így járunk.

Most tehát azon vagyok, hogy a sok, rengeteg friss zöldség mellett minél gyakrabban készítsek ebédet a fagyasztóban található cuccokból. Így jött el a csirkeszárnyak ideje. Amit csak azért vettem meg, mert sorbaállás közben elképzeltem, hogy valami mázzal megkenve mennyire gyönyörű színük lesz, ha megsültek...

Hozzávalók:

8 csirkeszárny

A páchoz:
2 ek méz (nálam rozmaring)
2 ek halszósz
2 ek szezámolaj
1 tk őrölt gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 dl szójaszósz

Összekeverem a pác hozzávalóit, beleteszem a szárnyakat, és minimum 12 órára a hűtőbe teszem. (Lehetőség szerint egyszer megforgatom a pácban a húsokat.) Másnap kiveszem a szárnyakat a pácból - ezt nem öntöm ki! -, beleteszem egy hőálló tálba, lefedem alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm. Ekkor leveszem a fóliát, a páccal meglocsolgatom a szárnyakat, és további 10-15 percre visszateszem a sütőbe. Friss kenyérrel, salátával, esetleg rizzsel tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr265593640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása