30
01/2009
13

Törtpaszuly

Az ősszel már készítettem, de akkor nem találtam fehér paszulyt, és tarkababból főztem meg. Finom lett, de közben eszembe jutott nagymama, amint egyszer szörnyülködve mesélte, hogy valaki tarkababot vásárolt a törtpaszulyhoz. És akkor nem lett belőle bejegyzés:)Gyerekkoromban a…

27
01/2009
0

Kagyló olaszosan - most még nem késő

Egyszer ki kellett próbálnom, kb. két éve készülök rá. Százszor megnéztem a térképen a boltot – nagyjából hét percre van a munkahelyemtől. Mindenféle recepteket olvastam, majd lekéstem a szezont, és vártam ismét az r-re végződő hónapokat. Merthogy kagylót enni akkor…

26
01/2009
7

VKF! XXII/2. - Grünkohl, majdnem hagyományosan

A címben nem írtam igazat, csúsztattam. Ugyanis a Grünkohl leveleskelt jelent, amit itthon én még nem láttam. (Ha valahol lehet kapni, kérlek, szóljatok!) Viszont jobban hangzik a kelkáposzta-főzeléknél, amely elnevezés nem is illene bele a mostani VKF-be.Németországban nagy…

süti beállítások módosítása