25
01/2009
Sajnos nem én találtam ki, pedig adja magát. Egy fotón láttam, és azonnal tudtam, hogy az aktuális VKF-re ezt kell elkészítenem. Szerintem belefér:)Az eredeti elképzeléseim időközben valamelyest változtak, ugyanis kerek sütőtökben füstölt libacombot képzeltem. A piacon egyiket…
21
01/2009
Hosszú évekig azt hittem, hogy otthon azért lett orosz saláta a neve, mert van benne savanyú uborka, és az olyan oroszos. Aztán megjelent A nagy szovjet fazék című könyv, és meglepődve fedeztem fel, hogy a délorosz konyha receptjei között szerepel, vinaigrette néven. A kozákok –…
21
01/2009
Pofon egyszerű összerakni, nagyon mutatós és finom. Egy nappal korábban megfőzhető, ideális vendégváró. Mi kell még?Mint oly sokszor, most sem jutottam el a köretig, Krmpl imádta friss kenyérrel, azzal lehet mártogatni a szaftját. (Kolozsváron nem tunkolunk, hanem mártogatunk. A…
20
01/2009
A savanyított káposzta és a curry páros nálam nagyon toplistás helyen áll. Amikor rákaptam a curryra, mindent kipróbáltam vele. Valahogy úgy nézett ki egy-egy étkezés, hogy elővettem a fűszeres üveget, majd megnéztem, mi az ebéd, mit lehet enni reggelire, vacsorára. Ami volt,…
19
01/2009
Vagyis a csirke, a hal és a királyrák. Dokumentumfilmen még nem izgultam ennyire.A film Jesus Almagro felkészülését követi végig a nagy szakácsversenyre, a kétévente megrendezett Bocuse d'Or-ra. Két kötelező fogás három megadott alapanyagból, három szabadon választott köret és…