25
03/2009
0

Sütőben sült krumpliból krémleves




Főzzünk abból, ami itthon van. Ez az egyszerű felvetés ihlette a levest, no meg a sült krumpli illata, aminek a gondolatától is mosolyogni kezdek. A böjti időszakban ugyanis sokszor az alkotás örömével és az illatokkal kell beérnem – ez a leves teljesen kielégített.

Az, hogy tárkony is kerül bele, természetes volt, már írtam arról, hogy a tárkony a krumplival csodát tesz. Vagy fordítva. A gomba Krmplnál nyerő, a többi jött magától. A sütőben sült krumpli plusz ízt adott a levesnek, ami az egyébként egyszerű krumplilevest ünnepivé tette. (Ugyan nem kóstoltam, de éreztem, és Krmpl-t is kifaggattam.)

Hozzávalók:

öt kisebb krumpli
15 dkg gomba
egy kisebb hagyma
öt szelet bacon
másfél-két liter alaplé (most volt itthon húslé, de zöldség alaplével vagy vízzel is finom)
egy evőkanálnyi ecetes tárkony apróra vágva
egy teáskanál római kömény
chili ízlés szerint


A krumplit alaposan megmosom, és sütőben puhára sütöm. Közben a hagymát és a gombát felaprítom, a szalonnát száraz edényben ropogósra sütöm, majd a sült szalonnát kiveszem és félre teszem. A szalonna zsírjában a hagymát megdinsztelem, majd rádobom a gombát, és saját levében megpárolom.

A krumplikat meghámozom, egy kevés alaplével összeturmixolom, majd hozzákeverem a hagymás gombához, felöntöm a maradék alaplével és felfőzöm még egyszer. Leveszem a tűzről, beleszórom a fűszereket és a ropogós szalonnaszeletekkel tálalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr445593803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása