04
12/2008
6

Keleti répasaláta

Ettem valamit a Hummus bárban. Az első falatoknál rá sem jöttem, hogy mi az, de nagyon ízlett. Aztán kiderült, hogy répa. Paradicsomosan, mindenféle keleti fűszerrel ízesítve. Muszáj volt itthon is megfőznöm, úgy ahogy én elképzeltem. Végül egy hét alatt háromszor készült…

03
12/2008
1

Szaládéböf, vagyis salate de boeuf, vagyis franciasaláta

Ha kolozsvári ismerőseimnél franciasalátát kínálnak előételként, akkor biztos lehetek benne, hogy húsleves lesz a következő fogás. A szaládéböf ugyanis csakis a húslevesben főtt zöldségekből készül. Az aranyló levest „csak” tésztával tálalják, a húst - az esetek…

02
12/2008
0

Édeskömény saláta mandarinnal és olajbogyóval

Nekem, mint tulajdonképpen mindenevőnek, annyira furcsa, hogy vannak ízek, amelyektől embereket kiráz a hideg. Hát hogy nem lehet például az ánizst szeretni? Meg az ánizs ízű dolgokat? Persze elfogadom, nem nyaggatok senkit, hogy kóstolja meg, sőt, erről mindenkit lebeszélnék.…

01
12/2008
1

Mézben sült fűszeres kecskesajt, tésztaágyon

„Bakker, a reggelid alapján te is tudsz élni..., pedig én már azt hittem, hogy az én reggelim über remek volt” – írta egyik kedvenc kollegám vasárnap délben. Mindketten dolgoztunk, és megbeszéltük, hogy ki mit reggelizett, sőt, én fotókat is küldtem neki.Pedig tényleg…

01
12/2008
4

Mekkora ötlet! Cetlik a szakácskönyvben

Biztosan nem csak én vagyok gondban azért, mert főzés közben nem tudom hova tenni a szakácskönyvet. Mert nagy, szép, és a pulton nincs hely. Ilyenkor jön a cetlizés, felírom a hozzávalókat, azt kitűzöm, és annak alapján főzök/sütök. És most PT szakácskönyv vásárlás…

süti beállítások módosítása