21
09/2018
0

Így készíthetsz te is füstös erdélyi padlizsánt

vinetta4_kicsi.jpg

A legigazibb erdélyi padlizsán titka a füstös íz, amit a készítők szeretnek egy kicsit túlmisztifikálni. Ezért meghagyják a nemkészítőket abban a hitben, hogy ezt csakis faszénen lehet elérni. Holott azt azért még Budapestről sem gondolhatják komolyan, hogy minden erdélyi háziasszony háromnaponta valahol tüzet gyújt, és megsüt 2 kg vinettát:)

12
07/2018
0

Erdélyi konyha: ordás, sóskás rántotta

kicsikeszordas.jpg

Kaptunk egy kis csomagot otthonról, egyenesen Szárhegyről. Volt benne egy 3,5 kilós sajtdarab és másfél kiló orda. Mi ketten vagyunk :D

16
05/2018
0

Habos epres sütemény

kicsiepres.jpg

Vannak bizonyos sütemények, amelyek csak egyfajta gyümölccsel az igaziak. Az eperre ez fokozottan igaz. Például a bolyhos tortát sem tudom elképzelni más gyümölccsel, de ugyanúgy ez a mostani sem lenne ennyire ütős. Na jó, esetleg majd áfonyával kipróbálom:)

02
05/2018
0

Spárga citrommal, petrezselyemmel, kókusztejjel

kicsisparga.jpg

A megbocsátás az olyan, hogy utána többet nem haragszol? - a hét talán nem egyik legfontosabb mondata. Bár amikor elhangzott, nem voltam jelen, elég sokat beszélgetünk mostanában arról, hogy miért is haragszik az ember, mi az, amit nem tud elfelejteni. És miért. És mennyire kár haragra fecsérelni az időt, mégsem tudunk leszakadni róla.

22
03/2018
2

Citromos fotográfus szelet - szénhidrát csökkentett

fotografusszelet.jpg

Nagyon összetett dolog cukorbetegeknek, IR-eseknek desszerteket készíteni. Szerencsére nem személyes érintettség miatt kísérletezem, kihívásnak pedig nagyon izgalmas. Nem egyszerűsíti a dolgot, hogy több iskola is létezik, ember legyen a talpán, aki eligazodik ezek között:)

süti beállítások módosítása