07/20160
Bulgur pecsenyelében, csicseriborsóval
Krmpl, valami általunk még nem ismert ok miatt, nem eszi meg a pecsenyelevet. Picit locsol a köretre, vagy a húsra, de tulajdonképpen elhanyagolható mennyiséget.
Nekem meg szakad meg a szívem – ok, ezt nagymama mondaná, de tény, hogy nem tudom kiönteni a finom mártásokat, így újabb felhasználási módot találtam ki. Pontos recept ehhez sincs, a mártások összetevőit végképp nem szoktam se mérni, se megjegyezni. Körülnézek, és ami a kezem ügyébe kerül, és úgy gondolom, passzol a húshoz, beledobom. Hagyma, fokhagyma, zöldfűszer, aszalt paradicsom, gomba, paprika, meg ilyenek. Nem tudományosan készül, viszont nem jövök zavarba, ha másodjára nem találom pont ugyanazokat az alapanyagokat, fűszereket. Az ösztönös főzésben rengeteg örömömet lelem:)
Ez nem is recept, inkább ötlet, mondjuk annak zseniális. Nem azért, mert a sajátom. Tehát a mártást a hús alatt bő lére hagyom, nem csak nem sűrítem be, hanem a szokásosnál picit több alaplevet, akármit öntök alá. Amikor meg elkészült, kiveszem a húst, melegen tartom. A mártást, ha szükséges, turmixolom. A bulgurt felöntöm dupla mennyiségű forró mártással, lefedem, és hagyom megpuhulni.
Ennyi. Pontosabban most még hozzákevertem azt a fél üvegnyi csicseriborsót, amit szintén el kellett már használni. De ha paradicsomot, paprikát kellett volna elhasználni, azt keverem bele. Ezek után nem győzöm bezsebelni a dicséreteket.
A kerámiaedények Judit Lantos munkái.
Hozzávalók:
1 rész bulgur
2 rész pecsenyelé, mártás
A bulgurt leöntjük a forró mártással, és fedő alatt állni hagyjuk, míg megpuhul.
Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.