03/20111
Narancssárga puliszka
Az a helyzet, hogy a pörköltek, paprikások szaftjai nálunk nem fogynak el. A "drága", sűrű levek kukában végzik, miután néhány napig a hűtőben ide-oda tologatjuk, mert egyből kidobni még Krmplnak sincs szíve, pedig ő nem eszi meg újabban a bármilyen apróra vágott hagymát. Ez van, különböző okok miatt ugyan, de egyikünk sem tunkol.
Ezt a helyzetet kezelendő találtam ki a narancssárga puliszkát, és bevált! Készítettem egy hagyományos paprikás csirkét, a húst kiszedtem, a szaftot leturmixoltam. A puliszkát jó keményre főztem, majd a selymes szafttal hígítottam. Gyönyörű, finom, ízes puliszka lett a végeredmény, elfogyott az összes szósz, boldogok voltunk.
Hogy ez mégis, milyen recept? Hasznos, nagyon hasznos!
Hozzávalók:
fejenként egy deci puliszkaliszt
4 dl víz
só
paprikás csirke, pörkölt szaftja turmixolva
Egy fazékban felteszem a vizet főni. Amikor forr, sózom, és beleszórom a puliszkalisztet. Állandóan kevergetve addig főzöm, míg a puliszka elég sűrű lesz - 5-8 perc. Belekeverem a szaftot, tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.