11
03/2011
1

Narancssárga puliszka




Az a helyzet, hogy a pörköltek, paprikások szaftjai nálunk nem fogynak el. A "drága", sűrű levek kukában végzik, miután néhány napig a hűtőben ide-oda tologatjuk, mert egyből kidobni még Krmplnak sincs szíve, pedig ő nem eszi meg újabban a bármilyen apróra vágott hagymát. Ez van, különböző okok miatt ugyan, de egyikünk sem tunkol.

Ezt a helyzetet kezelendő találtam ki a narancssárga puliszkát, és bevált! Készítettem egy hagyományos paprikás csirkét, a húst kiszedtem, a szaftot leturmixoltam. A puliszkát jó keményre főztem, majd a selymes szafttal hígítottam. Gyönyörű, finom, ízes puliszka lett a végeredmény, elfogyott az összes szósz, boldogok voltunk.

Hogy ez mégis, milyen recept? Hasznos, nagyon hasznos!

Hozzávalók:

fejenként egy deci puliszkaliszt
4 dl víz

paprikás csirke, pörkölt szaftja turmixolva

Egy fazékban felteszem a vizet főni. Amikor forr, sózom, és beleszórom a puliszkalisztet. Állandóan kevergetve addig főzöm, míg a puliszka elég sűrű lesz - 5-8 perc. Belekeverem a szaftot, tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr105593678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2011.03.11. 11:59:10

Nagyon ötletes!
süti beállítások módosítása