05/20150
Duplán spárgás fusilli
Tészta spárgával, spárga tésztával, idén ez a sláger. Meg a mentás spárgakrém, mert az örök.
Látszólag egysíkú, pedig ha mindegyiket megírnám, kiderülne, hogy spárgás tésztából is végtelen változatot lehet készíteni.
A mai spárga pestós, lime-os, mentás változat készült el, úgy, ahogy eszembe jutott. "Csak könnyedén" jeligére.
Hozzávalók:
0,5 kg spárga
1 maréknyi mandula
0,5 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
fél maréknyi apróra vágott menta
fél lime leve
só
parmezán
24 dkg fusilli
A spárgák fás végét letördeltem, alaposan megmostam, és a fejüket levágtam. A spárgaszár felét karikákra vágtam és félretettem a fejekkel együtt. A másik felét 2 percig főztem, majd leszűrtem úgy, hogy a főzőléből egy decit félretettem. A főtt spárgaszárat a mandulával, olívaolajjal és fokhagymával pépesre aprítottam.
Közben feltettem a tésztát főni.
Egy serpenyőbe szórtam a nyers spárgákat, ráöntöttem a főzőlevet, sóztam, és 3-4 percig pároltam. Beleöntöttem a spárga pestót, sóztam, hozzákevertem a mentát és a frissen facsart lime levet.
Belekevertem a leszűrt fusillit, megszórtam parmezánnal, és azonnal tálaltam.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.