24
05/2011
0

Mentás spárgakrém


Fotó: Krumpli Béla

Vannak olyan ételek, amelyek annyira adják magukat, hogy nem is értem, miért nem jutott eszembe korábban. Zöldségkrémeket rendszeresen készítek, mégis kellett a zöldborsós, hogy eszembe jusson: spárgából is kipróbálom. Azonnal kedvencemmé vált, de ezt idén minden spárgás étel elé odaírhatnám. Pont jól ki van találva, hogy ennyi ideig tart a szezonja, így nem tudom/tudjuk megunni.

Ha nincs kéznél házi tejföl, inkább tejszínnel készíteném, és tennék bele egy kevés frissen facsart citromlevet. De lehet, hogy ez csak az én mániám, és a bolti tejföllel is ugyanolyan jó.

Hozzávalók:


0,5 kg spárga
kis csokor menta
két-három ek tejföl, vagy tejszín
esetleg egy kevés citromlé

bors
csipetnyi cukor

A spárgát megtisztítjuk, és sóval, csipetnyi cukorral ízesített fővő vízben négy perc alatt megfőzzük. Összeturmixoljuk, tejföllel, mentalevelekkel, sóval, frissen őrölt borssal, esetleg citromlével ízesítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr365593656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása