27
05/2014
0

Giro d'Italia: fokhagymás gomba

gombas.jpg

Ez történt vasárnap: "Igazi tűzijátékot hozott az esélyesek között a Giro vasárnapi hegyi befutója. Fabio Aru a Montecampione emelkedőjén 3km-rel a cél előtt indult meg a favoritok csoportjából. Mögötte csak Uran és Quintana tudta a lépést tartani. Az Astana fiatal olasz versenyzője utolérte a korábban támadó Pierre Rolland és Fabio Duarte kettősét, majd 2km-rel a cél előtt minden riválisát állva hagyta. Innentől kezdve egyedül haladt a cél felé és végül 21-22 másodperc előnnyel ért haza üldözői előtt. A második csoportban Quintana, Rolland és Duarte érkezett. Mögöttük 20 másodpercre lemaradva jött meg a rózsaszín trikós Uran, míg a kolumbiait újabb 10 másodpercre követte az összetett második Rafal Majka, aki mögött 20 másodperccel érkezett a harmadik helyen álló Evans. Uran felemás napot zárt, de megőrizte vezető helyét. Az előnye a mai győzelmével az összetett negyedik helyére felzárkózó Aru-val és Quintanával szemben csökkent, míg a többi riválisával szemben nőtt." Sport Gézát itt olvashatjátok.

A versenyzők ma Lombardiából indulnak, Észak-Olaszországból, és Trentino-Alto Adige-be érkeznek. Lombardiát északon az Alpok, délen a Pó folyó, nyugatra a Lago Maggiore és a Ticino folyó, keleten a Garda-tó  és a Mincio folyó határolják. Gasztronómiáját ennek megfelelően, a többi északi tartományéhoz hasonló a sokszínűség jellemzi, a rizstől a marhahúsig, a tejtermékekig, kiegészítve az édesvízi halakkal.

Az alábbi recept egy meleg előétel, amit pirítós kenyérrel kínálnak. Elkészíthető bolti csiperkéből, de a legjobb, ha valamilyen erdei gombát választunk hozzá. A tejszín természetesen igazi habtejszín.

Hozzávalók:

3 ek olaj
40 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1,5 dl tejszín
8 szelet kenyér


A fokhagymát és a zöldpetrezselyemet apróra vágjuk, és az olívaolajon pár percig kevergetjük. Beletesszük a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, és saját levében puhára pároljuk. Ráöntjük a tejszínt, és megvárjuk, míg besűrűsödik. Közben megpirítjuk a kenyeret, a gombát azonnal rátesszük, és melegen kínáljuk.

Címkék: előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr926212916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása