28
11/2013
0

Melaszos, gyömbéres keksz

gyomberes.jpgKép: Krumpli Béla

A karácsonyi sorozatot folytatva: ez egy másik kedvenc kekszünk, nálunk a kandírozott gyömbér nagyobbik része így végzi. És ennek a két keksznek köszönhető, hogy általában nem üres a zsírosbödön kekszes doboz.

Ha a kandírozott gyömbért készítjük, jobban fog csípni, a boltival kevésbé. Amúgy ezen sem érdemes változtatni: ez a keksz így jó, ahogy van.

Az Oltári Bazár zacskójában nagyon jól mutat ajándékként is.

Hozzávalók: (1 csésze=250  ml)

2 és 1/4 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
1 és 1/2 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt fahéj
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 csésze cukor
17 dkg vaj
1/4 csésze melasz
1 tojás
4 dkg kandírozott gyömbér

A kandírozott gyömbért apróra vágom. A liszt felét összekeverem a szódabikarbónával és a fűszerekkel, valamint a cukorral. A vajat megolvasztom, kicsit hűtöm, majd simára keverem a melasszal és a tojással. Beleöntöm a lisztes keverékbe, hozzáadom a maradék lisztet és a gyömbérdarabokat. Összedolgozom, és 1-2 órára a hűtőbe teszem. Kis golyókat gyúrok a masszából, tepsibe teszem egymáshoz nem túl közel, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje repedezni nem kezd. 

Recept: epicurious

Címkék: keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr925661282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása