10
04/20133
04/20133
Füstölt pisztráng panna cotta citrommal, pisztáciamorzsával és ibolyával
Kép: Krumpli Béla |
Mindenki megnyugtatására: nem minden ibolya védett, csak bizonyos fajtái. Ez pedig kertből származik, és pont annyi szálat szedtünk, amennyire szükségünk volt.
1,7 dl tej (igazi, zsíros)
5 dl tejszín
1 citrom héja
1/2 citrom leve
15-20 dkg lillafüredi füstölt pisztrángpörkölt, sótlan pisztácia
ibolya
A füstölt pisztráng bőrét lenyúzom, a húsát kifilézem, és mixerrel pépesítem. A citrom héját lereszelem, és a citromlével együtt a pisztránghoz keverem. A tejet és a tejszínt felforralom, feloldom benne a hideg vízbe áztatott zselatint, majd hozzákeverem a pisztránghúst. Sózni valószínű nem kell.Poharakba öntöm, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt megszórom durvára darált/vágott pisztáciával, és ibolyával (vagy bármilyen ehető virággal) díszítem.
A bejegyzés trackback címe:
https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr665593528
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Erika 2013.04.11. 15:21:41
Nagyon különleges, és a kép is meseszerű!:)
Aniko 2013.04.11. 23:27:36
a füstölt pisztráng az egyik kedvenc füstölt halam! De a legjobban nekem az ibolya tetszik, ettől olyan de olyan földöntúli, hogy az ember már-már alig mer belekanalazni :-)
Mindennapi Manna 2013.04.12. 08:38:08
:) köszönjük.