10
04/2013
3

Füstölt pisztráng panna cotta citrommal, pisztáciamorzsával és ibolyával

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla
Imádok hajnalban felébredni, olyankor jutnak eszembe a legjobb dolgok. Például ez az előétel is, ami egy számomra nagyon fontos ebédre készült, és pont olyan finom és mutatós lett, amilyennek elképzeltem.


Mindenki megnyugtatására: nem minden ibolya védett, csak bizonyos fajtái. Ez pedig kertből származik, és pont annyi szálat szedtünk, amennyire szükségünk volt.
Hozzávalók:

1,7 dl tej (igazi, zsíros)
5 dl tejszín
1 citrom héja
1/2 citrom leve
15-20 dkg lillafüredi füstölt pisztráng
6 dl folyadékhoz elegendő zselatinlap
pörkölt, sótlan pisztácia
ibolya
A füstölt pisztráng bőrét lenyúzom, a húsát kifilézem, és mixerrel pépesítem. A citrom héját lereszelem, és a citromlével együtt a pisztránghoz keverem. A tejet és a tejszínt felforralom, feloldom benne a hideg vízbe áztatott zselatint, majd hozzákeverem a pisztránghúst. Sózni valószínű nem kell.

Poharakba öntöm, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt megszórom durvára darált/vágott pisztáciával, és ibolyával (vagy bármilyen ehető virággal) díszítem.

Címkék: előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr745593528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika 2013.04.11. 15:21:41

Nagyon különleges, és a kép is meseszerű!:)

Aniko 2013.04.11. 23:27:36

a füstölt pisztráng az egyik kedvenc füstölt halam! De a legjobban nekem az ibolya tetszik, ettől olyan de olyan földöntúli, hogy az ember már-már alig mer belekanalazni :-)

Mindennapi Manna 2013.04.12. 08:38:08

:) köszönjük.
süti beállítások módosítása