20
03/2013
2

Tárkonyos halleves füstölt pisztráng kockákkal

Kép: Krumpli Béla
Kép: Krumpli Béla

A füstölt pisztrángos sorozat következő része egy leves. A tárkony és a füstölt pisztráng párost egy étlapon láttam még a nyáron, azóta készülök elkészíteni.

Halkockákat nem mnden füstölt pisztrángból lehet vágni, ugyanis ha melegen füstölik a halat, a húsa puha lesz, nem marad egyben. A lillafüredi pisztráng emiatt is különleges, hogy csinos kockákat lehet vágni belőle.

Hozzávalók:
az alapléhez:
néhány halfej, halfarok, halgerinc
szemes bors
3-4 babérlevél

A hozzávalókat betesszük egy fazékba, felöntjük kb 2 liternyi vízzel, és fedő nélkül, nagyjából 30-40 percig főzzük, majd leszűrjük

a leveshez:
1,5 l hal alaplé
1 kis fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis darab zeller
ecetes tárkony
1 ek vaj
1 db lillafüredi füstölt pisztráng
1-2 ek tárkonyos tokaji borecet

A hagymát apróra vágom, a vajon megdinsztelem. Közben a zöldségeket megpucolom, a répát, a gyökeret karikára, a zellert apró kockára vágom. Ha a hagyma puha, rádobom a többi zöldséget, 1-2 percig kevergetem, majd felöntöm az alaplével, és fedő alatt puhára főzöm. Ha kész, ecetes tárkonnyal és tárkonyos ecettel ízesítem. Tálaláskor a tetejét megszórom füstölt pisztráng kockákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr1005593533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodzazsuzsa 2013.03.20. 15:55:59

entsumsi Elkészült a halfüstölőnk, így az idén startolunk a Bittvai pisztránggal...illetve kipróbáljuk a kecskesajt füstölést is...Köszi a lillafüredi recepteket, biztos jó hasznát veszem nekik:))

Mindennapi Manna 2013.03.21. 13:53:52

Örülök és köszönöm:)
süti beállítások módosítása