20
03/20132
03/20132
Tárkonyos halleves füstölt pisztráng kockákkal
Kép: Krumpli Béla |
A füstölt pisztrángos sorozat következő része egy leves. A tárkony és a füstölt pisztráng párost egy étlapon láttam még a nyáron, azóta készülök elkészíteni.
Halkockákat nem mnden füstölt pisztrángból lehet vágni, ugyanis ha melegen füstölik a halat, a húsa puha lesz, nem marad egyben. A lillafüredi pisztráng emiatt is különleges, hogy csinos kockákat lehet vágni belőle.
Hozzávalók:
az alapléhez:
néhány halfej, halfarok, halgerinc
szemes bors
3-4 babérlevél
A hozzávalókat betesszük egy fazékba, felöntjük kb 2 liternyi vízzel, és fedő nélkül, nagyjából 30-40 percig főzzük, majd leszűrjük
a leveshez:
1,5 l hal alaplé
1 kis fej hagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kis darab zeller
ecetes tárkony
1 ek vaj
1 db lillafüredi füstölt pisztráng
1-2 ek tárkonyos tokaji borecet
A hagymát apróra vágom, a vajon megdinsztelem. Közben a zöldségeket megpucolom, a répát, a gyökeret karikára, a zellert apró kockára vágom. Ha a hagyma puha, rádobom a többi zöldséget, 1-2 percig kevergetem, majd felöntöm az alaplével, és fedő alatt puhára főzöm. Ha kész, ecetes tárkonnyal és tárkonyos ecettel ízesítem. Tálaláskor a tetejét megszórom füstölt pisztráng kockákkal.
A bejegyzés trackback címe:
https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr355593533
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
bodzazsuzsa 2013.03.20. 15:55:59
entsumsi Elkészült a halfüstölőnk, így az idén startolunk a Bittvai pisztránggal...illetve kipróbáljuk a kecskesajt füstölést is...Köszi a lillafüredi recepteket, biztos jó hasznát veszem nekik:))
Mindennapi Manna 2013.03.21. 13:53:52
Örülök és köszönöm:)