25
04/2012
1

Medvehagymás-sajtos palacsinta

Fotó: Krumpli Béla

Valószínű, az idén ez az utolsó medvehagymás recept, bár még egy csokor azért van a hűtőben. Nehezen válok el tőle, pedig muszáj. Viszlát medvehagyma, egy év múlva!

Kedvenc szomszédaink viszonylag gyakran vacsoráznak sajttal (meg aztán minden mással) töltött palacsintát. Miután három gyereknél nem mindig könnyű megtalálni azt az egy ételt, amelyiket mindegyik szereti, azt hiszem, M tulajdonképpen boldogan áll neki palacsintát sütni. Mindenki imádja, ráadásul nem kell átvitatkozniuk az estét a vacsora, egyáltalán, az evés fontosságáról. Persze lényeges, hogy a sajtok válogatott, finom sajtok legyenek, különben oda az élvezet, és hiába a palacsinta, de ez náluk nem kérdés, csak annyit mondok: az apuka holland. A palacsintás estéken, miután jóllaktak sajtossal, következik az édes élvezet, ez már mindenkinek mást jelent. Kinek lekvár, kinek kakaó, kinek vaj és méz. Igen, ez első hallásra nekem furcsa volt, de azóta megkóstoltam, nagyon finom és egyszerű: a palacsintát megkenem vajjal, majd mézzel, és megeszem.

A szomszédék palacsintájában a legjobb, hogy nem én sütöm, mert a palacsinta talán az egyetlen étel, amivel nem próbálkozom, mert anyukám tényleg sokkal vékonyabbra süti, mint én, és ettől az íze is más. És persze, ha sokat gyakorolnám, előbb-utóbb az enyém is nagyon vékony lenne, de addig elég sok vastag palacsintát kellene megennünk, de az meg nem olyan, mint az anyukámé - és ez már a 22-es csapdája. Lekváros palacsintát itthon akkor eszünk, ha anyukámék meglátogatnak bennünket, vagy mi megyünk haza.

Talán pont ezért is nagy felfedezés ez a sajtos változat, mert ehhez a kicsit vastagabb palacsinták is megteszik, és én imádom a palacsintát:) (Már megint csomó ellentmondás, és még rengeteget tudnék mesélni.) A sima sajtostól pedig csak egy lépés volt a medvehagymás-sajtos. Kecskesajttal ettük, nem utoljára.

Recept nincs, de most úgy teszek, mintha lenne.

Hozzávalók:

palacsintatészta
vékony sajtszeletek
apróra vágott medvehagyma

Mindenki készítse el saját, jól bevált palacsintatésztáját.

Elkezdem sütni a palacsintát. Miután megfordítom, a palacsinta felét befedem sajttal, megszórom medvehagymával, és amikor az alja megsült már, félbehajtom. Még egy percig hagyom, hogy a sajt megolvadjon, a medvehagyma illatozni kezdjen. Azonnal tálalom.

Címkék: reggeli-vacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr145593559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HajniZoli 2012.04.29. 16:17:41

Olyan isteni növény ez a medvehagyma!
Minden formában szeretem, ez a palacsintás is jó ötlet.
süti beállítások módosítása