04/20121
Medvehagymás paprikás krumpli
Ez sem túl bonyolult étel, viszont medvehagymás.
A paprikás - és a rakott krumplit a lehető legegyszerűbben szeretem. Kolbász és egyéb hús nélkül. Utóbbiban legyen krumpli, tojás és tejföl, esetleg egy kevés zsemlemorzsa. Előbbiben hagyma, jóféle paprika és krumpli. Tavasszal medvehagyma, a hagyma helyett újhagyma. Ha kéznél van, zöldség alaplével főzöm, de ha jóféle krumpliból készül, arra sincs szükség.
A tavaszi böjt idején gyakran eszem a medvehagymás változatot, nagyjából hetente. Langyosan szeretem, akkor érvényesülnek az ízek a legjobban.
Hozzávalók:
1 csokor újhagyma
3-4 nagyobb krumpli
1 csokor medvehagyma
4 ek olaj
1 tk pirosparika
só
A krumplit megpucolom és kisebb kockákra vágom, és félreteszem. A hagymát felkarikázom, az olajon megdinsztelem. Beleszórom a paprikát, összekeverem, azonnal beleteszem a krumplit, felöntöm vízzel, sózom, és puhára főzöm. Közben a medvehagymát vékony csíkokra vágom. A megfőtt paprikást félrehúzom, beleszórom a medvehagymát, és jól összekeverem. Amikor már nem tűzforró, tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.