05
04/2012
1

Medvehagymás paprikás krumpli


Ez sem túl bonyolult étel, viszont medvehagymás.

A paprikás - és a rakott krumplit a lehető legegyszerűbben szeretem. Kolbász és egyéb hús nélkül. Utóbbiban legyen krumpli, tojás és tejföl, esetleg egy kevés zsemlemorzsa. Előbbiben hagyma, jóféle paprika és krumpli. Tavasszal medvehagyma, a hagyma helyett újhagyma. Ha kéznél van, zöldség alaplével főzöm, de ha jóféle krumpliból készül, arra sincs szükség.

A tavaszi böjt idején gyakran eszem a medvehagymás változatot, nagyjából hetente. Langyosan szeretem, akkor érvényesülnek az ízek a legjobban.

Hozzávalók:

1 csokor újhagyma
3-4 nagyobb krumpli
1 csokor medvehagyma
4 ek olaj
1 tk pirosparika


A krumplit megpucolom és kisebb kockákra vágom, és félreteszem. A hagymát felkarikázom, az olajon megdinsztelem. Beleszórom a paprikát, összekeverem, azonnal beleteszem a krumplit, felöntöm vízzel, sózom, és puhára főzöm. Közben a medvehagymát vékony csíkokra vágom. A megfőtt paprikást félrehúzom, beleszórom a medvehagymát, és jól összekeverem. Amikor már nem tűzforró, tálalom.

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr565593562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2012.04.06. 15:44:29

ha ebben a "paprikás krumpliban" van pirospaprika, akkor én megeszem a kalapom! hát hogy néz ki?
süti beállítások módosítása