22
09/2011
0

Téli padlizsánkrém: majdnem zakuszka

Senki másnál nem ettem még ilyen padlizsánkrémet. Ez az anyai nagyanyám receptje, ő mindig csak ilyet készített, talán a könnyebben emészthetősége miatt. A zakuszkától az különbözteti meg, hogy nem kell belefőzni a hagymát. Az frissen kerül bele, amikor megbontunk egy-egy…

21
09/2011
3

Zakuszka-terv: klasszikus zakuszka

A Zakuszka-Terv (ZT) ötlete I fejéből pattant ki, aki rájött, hogy neki márpedig kell a zakuszka. Zs, aki mindig kapható az ilyenekre, megszervezte, összeterelte az embereket, egyeztetett, sőt, azt is bevállalta, hogy beenged bennünket a saját házába.A ZT-t időben kezdtük szervezni:…

20
09/2011
0

A zakuszkáról - majdnem minden

Erdélyben minden családnak van zakuszka receptje. Mi évekig az apai nagyanyámék receptje alapján főztük, egészen pontosan ők főzték be, ez is olyan, mint a kelt tészta, a „gyerekek” egészen későn kezdték el, addig az öregek dolga volt ez. A zakuszka befőzés legalább egy…

19
09/2011
0

Mindszent Napi Mulatság Bodrogkeresztúron

Idén is megszervezik a Mindszent Havi Mulatságot Bodrogkeresztúron, az október eleji fesztivál pont jó arra, hogy kipihenjük a nyári szabadság óta eltelt időszakot.Október 8-án és 9-én megelevenedik a település, megnyitják kapujukat a helyi borászatok és kézműves műhelyek,…

süti beállítások módosítása