16
12/2011
2

Marcipános, narancsos perec

Fotó: Krumpli Béla

Ennél marcipánosabb süteményt, már olyat, amibe bele van dolgozva a marcipán, nem ettem még. És ennyi nekem pont elég, hogy valami a kedvencemmé váljon. Akik hozzám hasonlóan szeretik a marcipánt, imádni fogják ezt is.

Frissen ragacsos, néhány nap múlva a mázt beszívja a tészta, de belül nem szárad ki.

Miután a cukrászvizsgára vásárolt marcipánból még van egy jókora darab, idén nem magam készítem azt, de persze házi marcipánból is finom lesz. A marcipánt lereszeltettem a Lorddal: ezt a lépést ugyan ki lehet hagyni, de akkor eléggé nehézkes összedolgozni, morzsolni a liszttel.

Azt meg kellett állapítanom, hogy kijöttem a pereckészítésből, nem lettek túl egyenletesek, ez viszont senkit nem zavart evés közben.

Hozzávalók:

a tésztához:
22 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
20 dkg marcipán
1 tojás
5 dkg kandírozott narancshéj


a mázhoz:
10 dkg porcukor
1 egész narancs

A marcipánmasszát lereszelem, és összemorzsolom, dolgozom a liszttel. Beleütöm a tojást, beleteszem a vajat, a sót, a porcukrot és a kandírozott narancshéjat, és összegyúrom, majd két órát hűtőben pihentetem. (Elég lágy a tészta, kell a pihentetés, hogy lehessen vele dolgozni.)

Kiveszem a hűtőből a tésztát, 4 részre osztom, mindegyikből hurkát sodrok, amit további 10-10 részre vágok. Egy-egy darabból nagyobb perecet formálok - a kisebb perecek sülés közben összefolynak. Zsírozott, lisztezett tepsibe teszem, kis helyet hagyok közöttük. 200 fokra előmelegített sütőben 10-05 perc alatt megsütöm.

Miközben sül, a narancs héját lereszelem és félreteszem. Ha nincs bio narancsom, ezt a lépést kihagyom. A levét kifacsarom, összekeverem a porcukorral. A meleg pereceket megkenem a mázzal, és megszórom a reszelt narancshéjjal.

Címkék: aprósütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr195593591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsa 2011.12.18. 14:09:36

Imádok mindent, ami marcipános. Ezt is ki fogom próbálni.

Mindennapi Manna 2011.12.19. 11:45:14

:) én is imádom a marcipános dolgokat
süti beállítások módosítása