06/20113
Budai Gourmet 2011 - az én "leg"-jeim
Ma beindul a nagyüzem: hamarosan megyünk előkészülni a holnapi tekerésre. Izgulni még nem izgulok, bár a hatalmas mennyiségű alapanyag látványa nyilván kivált majd valamilyen érzést:)
Tegnap viszont szinte a teljes napot az élvezeteknek szenteltük: a Budai Gourmet-n jártunk díszes kis csapatunkkal - az állandó és a változó tagokkal összesen nyolcan. Azért volt jó döntés csapatostul érkezni, mert így sokkal többet kóstoltunk, mint amennyit az ember magában, vagy kettesben tud. Amíg bírtuk, becsületesen teszteltük a kínálatot, de mindenhol így sem tudtunk enni. Mert egyrészt beteltünk, bár csak azért nem ettük magunkat betegre, mert bezárt a rendezvény. Másrészt volt néhány hely, ahova muszáj volt visszanéznünk, itt meg az volt a szerencse, hogy egy idő után elfogyott a kaja. Tehát viszonylag épen, nagyon elégedetten és boldogan értünk haza.
Gyors összefoglaló a tegnapról - a teljesség igénye nélkül:
- a nap legtöbbször elhangzó mondata: egy falatot sem bírok többé enni
- a nap legtöbbször megcáfolt mondata: ugyanez
- a nap legfinomabb ételei (abc sorrendben, mert tényleg nem tudok most választani):
Arany Kaviár
Szása húsos pelmenyije
Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva
Aranyszarvas:
marhapofa friss lecsóval
házi pisztáciás morzsa eperrel
Bock Bisztró
rántott véreshurka meleg káposztasalátában
hideg ízelítőtál
Château Visz:
Valrhona.Roquefort rock'n'roll
Essencia Főzőiskola:
Tukacs Roland kemencés lángosa
Kistücsök:
Citromos nyúlkolbász
Harcsa halászlémártásban, kapros darával
Laci!Konyha!
mentás bárányburger
rántott marhaoldalas kovászos uborkával
Mezzo:
Borjúpofa fehérrépaágyon polentával, (rajta gyöngyhagyma és jus)
Rosenstein:
Gefillte fish
Kapros nyári liba töltött káposzta
- a nap legjobb fagylaltjai:
Pataki cukrászda:
kapros fehércsokoládé
petrezselymes kivi
- a nap legjobb pékárui: Tukacs Roland vajas kiflije, és mini-kenyerei
- a nap legnagyobb mázlija: hogy a Sauskánál borozgatva és Roland kenyereit majszolgatva, viszonylag szárazon túlvészeltük a felhőszakadást
- a nap legnagyobb felfedezése: hogy a kemencés lángos tényleg lehet nagyon-nagyon finom, hogy a jó kaviár tényleg nagyon-nagyon jó, nem csak mondják róla, és a bárányhús
- a nap legfinomabb bora: na ez az, amit nem tudok megmondani, mert tegnap abszolút nem a borokra koncentráltam
- a nap legnagyobb kihagyása - számomra: Anyukám Mondta: focaccia burratával
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.