05/20110
Mentás spárgakrém
Fotó: Krumpli Béla
Vannak olyan ételek, amelyek annyira adják magukat, hogy nem is értem, miért nem jutott eszembe korábban. Zöldségkrémeket rendszeresen készítek, mégis kellett a zöldborsós, hogy eszembe jusson: spárgából is kipróbálom. Azonnal kedvencemmé vált, de ezt idén minden spárgás étel elé odaírhatnám. Pont jól ki van találva, hogy ennyi ideig tart a szezonja, így nem tudom/tudjuk megunni.
Ha nincs kéznél házi tejföl, inkább tejszínnel készíteném, és tennék bele egy kevés frissen facsart citromlevet. De lehet, hogy ez csak az én mániám, és a bolti tejföllel is ugyanolyan jó.
Hozzávalók:
0,5 kg spárga
kis csokor menta
két-három ek tejföl, vagy tejszín
esetleg egy kevés citromlé
só
bors
csipetnyi cukor
A spárgát megtisztítjuk, és sóval, csipetnyi cukorral ízesített fővő vízben négy perc alatt megfőzzük. Összeturmixoljuk, tejföllel, mentalevelekkel, sóval, frissen őrölt borssal, esetleg citromlével ízesítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.