18
02/2010
7

Illatos, arab golyóbisok

Szeretem a világ keletebbre eső felén készített süteményeket. A cukorsziruptól ragadó, csöpögő, tömény gyönyöröket. Sőt, egyszerre többet is bírok enni belőlük. Nem minden nap, de ha éjszaka (mikor máskor?) betérünk egy gyrosra a körúton, biztosan eszem valami édes…

17
02/2010
7

Pikk-pakk estebéd: gombás, paradicsomos szemespaszuly

Ritkán van olyan, hogy hazajövünk, és gyorsan valamit összedobok. Össze-vissza dolgozunk évek óta, praktikusabb, ha előre főzök. Pedig szeretném, ha úgy élnénk, hogy vidáman, pihenten hazaérkezünk, én meg semmi perc alatt varázsolok valamit az asztalra. Ehhez képest valamikor,…

16
02/2010
0

Húshagyó kedd és nagyböjt

Ma még fánkot eszünk, holnap törtpaszulyt. Következik a nagyböjt, igazából már várom. A farsangi időszakban lazábban ettem, hiányzik a visszafogottabb étkezés, sok volt a zsír. Meg mire vége a böjtnek, már itt lesz a tavasz. Tavaly itt, meg itt, meg itt írtam a böjtről. A…

15
02/2010
2

Savarin

Piskóta, rumos szirup és tejszín. A világ egyik legegyszerűbb süteményéről beszélek, amelyet Jean Anthelme Brillat-Savarinról nevezett el a sütemény kitalálója August Julian 1845-ben, leróva ezzel a tiszteletét Az ízlés fiziológiája mű szerzője előtt. Jean Anthelme…

süti beállítások módosítása