25
03/2010
Aki kérdez: KentaurBen Aki válaszol: a gasztroblogger(ek)Kérdések:- Van helye egy televíziókészüléknek, laptopnak a konyhában?- A hagyományos, szakácskönyvből/sajátgyűjtéses mappából főzés ideje lejárt, és a modern nő/férfi már szinte csak különböző főzős műsorokból…
24
03/2010
Mostanában többször megsóztam amúgy édes desszerteket, mindegyiknek hatalmas sikere volt. (Nem arról a csipetnyi sóról beszélek, amit minden recept ajánl, hanem annyi sóról, ami már érződik. Mondhatni, elsóztam az édességeket.) A só minden ízből kihozza a maximumot. Pikánssá…
23
03/2010
Ki tudja, hogy milyen a gombolygó pityóka, a sült csiperus, vagy milyen íze van a fokhagymás nádmézcéklának?Nagy divat a régi szakácskönyvek kiadása, olvasása. Azokból lessük el elődeink tudását, érdekes bepillantást nyerünk a régi magyar konyhába, azon keresztül pedig az…
22
03/2010
A konyhai tevékenységek között vannak szeretem munkák meg nem szeretem munkák. Az utóbbiakat igyekszem minimálisra csökkenteni, mert ne legyek már dühös például egy darab húsra, amit ráadásul én vásároltam, nem ő szökött be az asztalomra, és könyörgött, hogy trancsírozzam…