23
12/2010
0

Padlizsánkrémleves grillezett naranccsal




Fotó: Krumpli Béla

Ha nem arra gondolnék, hogy nekem sütnöm kellene már, akkor hosszasan írnék Segal Viktor szakácskönyvéről. Arról, hogy mennyire nagyon-nagyon, és miért nagyon-nagyon jó. Most azonban csak azon jár az eszem, hogy biztosan megvettem-e mindent, és mit süssek-főzzek meg ma, mi készüljön holnap...

Szavak helyett itt egy leves, majdnem Segal módra. Az övé ugyanis kakukkfüves, én kifelejtettem, de nélküle is rajongói lettünk ennek az aranyló levesnek:)

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
fél póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
negyed zeller
1,5 alaplé
4 dkg hideg vaj

bors
egy narancs

A padlizsánokat vaslapon megsütöm. A fokhagymát, vöröshagymát megpucolom, apróra vágom, a póréhagymát karikázom. A répát és a zellert megpucolom, apró kockákra vágom. Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a répát és a zellert, és addig pirítom, míg enyhén karamellizálódnak. Felöntöm az alaplével, sózom, és megfőzöm a zöldségeket. Közben a padlizsánok héját leszedem. Ha a zöldségek puhák, beleteszem a padlizsánt, és bitmixerrel pürésítem. Ha kell, sózom, borsozom.

A narancsot felszeletelem, levágom a héját a fehér réteggel együtt, és forró serpenyőben karamellizálom.

Tálaláskor a forró levesbe dobok 4 dkg hideg vajat, és a tányérban ráhelyezek egy-egy karika grillezett narancsot.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr805593689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása