03/20096
Sült hús sütő nélkül
Imádom, amikor Krmpl éjfél körül elkezd gondolkodni, hogy mit enne, majd felsóhajt, hogy legszívesebben egy szelet hideg sült húst. Hurrá. Merthogy olyan pont nincs, sőt, másnap sem lesz, és ki tudja, amikor végre elkészül, nem rántott csirkecomb után vágyakozik-e éppen.
Valami miatt a sült hús utáni vágya mindig érzékenyen érint, és mihamarabb lesütök egy darab húst.
Az ilyen sóhajoknak pedig mindig az ilyen sült hús a vége. Mert ezt szoktam meg gyerekkoromban, mert ha nem gondolkodom, a kezeim ezt csinálják, ha az agyam kiadja a „süssünk húst!” parancsot:)
Elrontani nem nagyon lehet, viszont időigényes. Ha marhából készítem, még inkább az. Viszont nem szárad ki, és naggggyon finom zsírja lesz. Már akinek ez is szempont…
Hozzávalók:
fél kg disznóhús (tarjából a legfinomabb)
egy pohár zsír (két deci) – most libazsír volt itthon
három-négy gerezd fokhagyma
egy hagyma
egy zöldpaprika
só
A zsírt megolvasztom - lehetőleg vaslábosban, most a kis wokban készült, a húst megmosom, szárazra törlöm, és minden oldalát megsütöm a forró zsírban. Beleteszem a hagymát, fokhagymát, paprikát, pici vizet öntök alá, és fedő alatt, lassú tűzön elkezdem sütni. A vizet néha pótlom, a húst forgatom. Amikor már majdnem késznek ítélem, minden oldalát alaposan megsózom. Ha már puha, fedő nélkül hagyom, hogy elfőjön a víz, és megpiruljon a hús..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.