24
03/2009
6

Sült hús sütő nélkül




Imádom, amikor Krmpl éjfél körül elkezd gondolkodni, hogy mit enne, majd felsóhajt, hogy legszívesebben egy szelet hideg sült húst. Hurrá. Merthogy olyan pont nincs, sőt, másnap sem lesz, és ki tudja, amikor végre elkészül, nem rántott csirkecomb után vágyakozik-e éppen.

Valami miatt a sült hús utáni vágya mindig érzékenyen érint, és mihamarabb lesütök egy darab húst.

Az ilyen sóhajoknak pedig mindig az ilyen sült hús a vége. Mert ezt szoktam meg gyerekkoromban, mert ha nem gondolkodom, a kezeim ezt csinálják, ha az agyam kiadja a „süssünk húst!” parancsot:)

Elrontani nem nagyon lehet, viszont időigényes. Ha marhából készítem, még inkább az. Viszont nem szárad ki, és naggggyon finom zsírja lesz. Már akinek ez is szempont…



Hozzávalók:

fél kg disznóhús (tarjából a legfinomabb)
egy pohár zsír (két deci) – most libazsír volt itthon
három-négy gerezd fokhagyma
egy hagyma
egy zöldpaprika


A zsírt megolvasztom - lehetőleg vaslábosban, most a kis wokban készült, a húst megmosom, szárazra törlöm, és minden oldalát megsütöm a forró zsírban. Beleteszem a hagymát, fokhagymát, paprikát, pici vizet öntök alá, és fedő alatt, lassú tűzön elkezdem sütni. A vizet néha pótlom, a húst forgatom. Amikor már majdnem késznek ítélem, minden oldalát alaposan megsózom. Ha már puha, fedő nélkül hagyom, hogy elfőjön a víz, és megpiruljon a hús..

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr75593804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napmátka 2009.03.24. 13:04:00

Köszönöm szépen, ezt a módszert én is kipróbálom!

Mindennapi Manna 2009.03.24. 17:58:00

Napmátka, szerintem nem fogsz csalódni!

Anonymous 2009.03.24. 18:12:00

Bocs, hogy beleszólok, de ha nem tűnik el sütés közben az összes folyadék a pecsenyezsírból, akkor finom, kocsonyás szaft marad az alján, s ezt még a fogyókúrások is bátran ehetik a sűlt hagymával-fokhagymával-paprikával egyetemben, lényegesen kisebb lelkiismeretfurdalással.

Mindennapi Manna 2009.03.24. 18:57:00

Szerintem úgy az igazi, ha a kocsonyás szaftot együtt kenjük kenyérre a zsírral. És arra az időre megfeledkezünk mindenről, ami az egészséges táplálkozással kapcsolatos:)

Anonymous 2009.03.24. 21:07:00

sőt........fokozhatjuk az élvezetet ha a sütésre kiszemelt húsba egy darab jóféle kolbászt is beledugdosunk :-)

Mindennapi Manna 2009.03.24. 21:51:00

:D
süti beállítások módosítása