07/20084
VKF!XVII - Mazsolás, kukoricás rizssaláta
Amikor megláttam Dolve Vita felhívását, azonnal tudtam, hogy eljött az ideje a rizssalátának. Egy gond volt vele: kánikulában számomra ez már túl "nehéz", de végül ez megoldódott.
Amikor kiderült, hogy a VKF határidő egybeesik a piknikkel, akkor már azt is tudtam, hogy a kettő egybekötöm, és salátá(k)val érkezem a Millenárisra.
A rizssaláta állítólag KicsiB-tól származik, de én SZA-nál ettem először. A recepten kicsit módosítottam, egy-két hozzávalót mással helyettesítettem. Most két adagot készítettem, a zárójelben az eredeti adagok szerepelnek.
Hozzávalók:
2 tasak rizs (12,5 dkg)
3 cső kukorica (25 dkg kukorica – általában konzerv)
10 dkg mazsola (5 dkg mazsola
egy kötés zöldhagyma (az eredeti recept az ízlésünkre bízza)
4 gerezd fokhagyma (2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál kapor (2 evőkanál kapor)
három pohár joghurt (két deci joghurt)
egy dl tejföl (2 dl tejföl)
három ek méz (méz ízlésünk szerint)
három ek frissen facsart citromlé
só
A rizst és a kukoricát külön-külön, enyhén sós vízben megfőztem. A hagymát, a fokhagymát és a kaprot apróra vágtam. A kihűlt kukoricacsőről levágtam a szemeket, és összekevertem a rizzsel, valamint a többi hozzávalóval. Citromlével, mézzel és sóval ízesítetem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
sajtkukac 2008.07.20. 19:13:00
Niki
Mindennapi Manna 2008.07.20. 20:16:00
Ízbolygó 2008.07.20. 22:32:00
Köszönöm, hogy leírtad!