04/20081
Olajbogyós csirkecomb
Kedvenc olajbogyós receptemet már hetek óta szeretném elkészíteni, de a fő alapanyagát nem minden szombaton lehet kapni, én meg általában akkor járok hentesnél. Az olajbogyóra viszont már annyira rákészültem, hogy köztes megoldásként megszületett ez a csirke.
Hozzávalók – két személyre:
két egész csirkecomb
két fej vöröshagyma
10 deka paprikával töltött, zöld olajbogyó
borsikafű
1 deci száraz fehérbor
1 nagy kanál tejföl
só
olívaolaj
Az olajat egy lábosban felforrósítottam, beletettem a combokat, és fehéredésig sütöttem minden oldalukat, majd kitettem egy tányérba. A felszeletelt hagymát beletettem az olajba, fedő alatt dinszteltem tíz percig, majd beletettem az olajbogyót, a combokat, a borsikafüvet, sóztam, és felöntöttem a borral. Fedő alatt, alacsony lángon ötven percig főztem, majd belekevertem egy nagy kanál tejfölt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.