09
11/2017
0

Kacsás tészta kakukkfüves hagymalekvárral

kacsatesztablog.jpg

Ha jót akartok, ezt az ételt csak és kizárólag kacsából vagy libából készítsétek el. Csirkéből eszetekbe ne jusson. Ég és föld a különbség a csirkés és kacsás/libás változat között. A kacsás tészta egy elegáns, finom, felemelő ebéd, amellyel villogni lehet bárki előtt.

Ehhez képest csirkéből egy unalmas, semmitmondó étel lesz a végeredmény. Ez most tényleg az az eset, amikor tanuljatok mások hibájából, ne ragaszkodjatok a személyes tapasztalathoz:)

Mióta barátnők vagyunk Ágikával, azóta mesél a kacsás tésztáról, és én azóta szeretném elkészíteni. Sok éve ennek már. De vagy hagymalekvár nem volt, vagy kacsa, szóval azt tudom ajánlani, hogy ezt valahogy párhuzamosan készítsétek el. Míg a kacsa sül, a hagymalekvár is elkészül, a végén csak össze kell rakni.

Nálunk az sem működik, hogy a maradék kacsából lesz majd a kacsás tészta, mivel nem marad kacsa. Tehát mi csak akkor eszünk ilyet, ha eleve úgy vásárolok kacsacombot, hogy betervezem a tésztát is. Veszek négy combot, megsütöm, például így. Felét megesszük aznap, másik feléből másnap elkészítem a tésztás kacsát. Mindenki boldog.

Ha egy mód van rá, pecsenyekacsát érdemes vásárolni, azon kevesebb a zsír, amire a kacsás tésztához semmi szükségünk nincs.

A hagymalekvárhoz ennek az adagnak a 2-3 szorosával számoljatok, hűtőben remekül eláll, a kacsás tésztára meg úgyis vágyni fogtok. Rizstésztával gluténmentes is lesz.

Hozzávalók 3 személyre:

90-120 g tagliatelle személyenként (nálunk rizstészta)
1 kisebb sült kacsacomb személyenként
kakukkfüves hagymalekvár
bors

A hagymalekvárhoz:
négy közepes méretű lilahagyma
három evőkanál olívaolaj
egy evőkanál cukor
egy teáskanál balzsamecet
1 tk kakukkfű

A hagymát vékony szeletekre vágom. Az olajat felforrósítom, karamellizálom benne a cukrot. Rádobom a hagymát, és addig kevergetem, ameddig levet eresztett. Miután a saját levét elfőtte, kevés vízzel folyamatosan pótolva azt, párolom kb ötven percig. A morzsolt kakukkfűvet fél óra után keverem a hagymához. Amikor a hagyma már megpuhult, leveszem a tűzről, és hozzákeverek egy teáskanál balzsamecetet.

A tésztához a kacsasültet szálaira szedem, megmelegítem. Kifőzöm a tésztát, összekeverem a meleg kacsahússal és hagymalekvárral. Frissen őrölt borssal megszórom, azonnal tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Paszuly facebook oldalát, itt megteheted. Instagramon is követhetsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://egigeropaszuly.blog.hu/api/trackback/id/tr8313209413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása